13Cal.Canal

Een paar dagen rust.
Omdat er geen steigers zijn krijgen we een lange plank voor tegen de kade muur. Maar deze mensen van de Shetlands vinden ons nog niet goed liggen en we moeten langszij komen liggen.

Plan wijzigen.
In het ziekenhuis in Inverness adviseren ze ons voorlopig in de buurt van de bewoonde wereld te blijven, daarom veranderen we de plannen en gaan door het Caladonian canel naar de west kant van scotland. We krijgen een nieuwe plek en wachten op goed weer om terug te gaan.

Pentland Firth.
19 juni. Met een achterlijke tot halve wind van 25 tot34 knopen varen we met een top snelheid door de Pentland Forth, de doorgang tussen de Orkney’s en Scotland. Er is hier maar 1 weg en dat is vooruit, terugkeren is hier niet mogelijk.

Wick.
Als we om 19.30 aankomen in Wick moeten we snel eten want over een half uur begint er een doedelzak optreden, zo verteld men ons op de steiger als ze onze lijnen aannemen.

Pipers.
Niet een maar wel 3 bands spelen er. De belangstelling valt ons tegen, maar misschien zien ze het hier al teveel en wachten ze op morgen als er een nog groter optreden is.

Jong en oud.
D
acht ik altijd dat het een mannen gebeuren was, maar nee hoor jong en oud is van de partij.

 

Stad met 2 gezichten.
Aan het eind gaat ieder in optocht naar de Piper hall. Het is raar om nu weer door de stad te lopen maar nu niet met Mart in het ziekenhuis.

Verder kijken (more) klik HIER