14Tot Dublin
DSCF0346

Tobermory
Het Loch Linnhe uit is het nog steeds wind stil maar als we de Sound of Mull invaren kunnen we eindelijk weer heerlijk zeilen en vinden het ook niet erg als we pas s’ avonds laat op deze ankerplaats aankomen.

DSCF0348

Zoek plaatje.
De volgende morgen, na het tanken van diesel, klimmen we naar boven. Het is altijd weer leuk je eigen boot voor anker te zien liggen.

DSCF0349

Kleurrijk.
Tobermory is een kleurrijk, gezellig en toeristisch plaatsje met zijn eigen whisky stokerij midden in het dorp.

DSCF0357

Welke kleur.
Zal het afgesproken werk zijn of zou je zelf ook nog mogen kiezen welke kleur je je huis mag schilderen. Het ziet er wel gezellig uit zelfs als het gaat regenen, voor het eerst sinds Scrabster.

DSCF0354

Sound of Mull.
Wat een prachtig zeilgebied is het hier, je kunt alle kanten uit en steeds is er wel een plek waar je beschut voor anker kan.

DSCF0361

Weer verder.
Het is moeilijk te kiezen, gaan we verder naar het noorden en moeten we straks dezelfde weg weer terug met het risico van tegenwind of gaan we nu al in zuidelijke richting. We besluiten voor het laatste. Op naar zuid Ierland!

DSCF0364

Bunessan.
Tegen de klok in varen we om Mull heen. Na Callach Point, de noord westelijke punt van Mull hebben we de oceaan voor ons liggen en kunnen we weer zeilen naar Loch Lathaich.

Verder kijken (more) klik HIER