16Atlantic

Geen Fastnet en geen Scilly’s

DSCF0084

Waterford.
De weersverwachting blijft ons tegen zitten, de kracht neemt af maar de richting is verkeerd.  Dan maar de rivier op naar Waterford de oudste plaats van Ierland.

DSCF0087

Mooi maar vuil.
Mooie bezienswaardig heden maar zoals heel Ierland is het er vuil en rommelig en daardoor moeilijk de mooie plekjes te vinden we maken daarom met een gids een rondwandeling.

DSCF0086

Vergane glorie.
Met deze gebouwen hadden ze grote plannen maar ook hier is het geld op. De foto van dit meisje is als enige blijven hangen van een tentoonstelling van oorlog slachtoffers van vorig jaar. Men vond de foto’s te aanstoot gevend.

DSCF0089

Vertrek?? De grib files geven aan dat als we willen vertrekken we dat maandag moeten doen tussen 2 depressies in. We hebben de beslissing genomen niet verder te gaan naar het zuid westen maar naar zuid Engeland
Terug in Dunmore East.
Onderweg naar de kust neemt de wind alweer toe en hebben we behoorlijk moeite om op de motor de baai over te steken naar de haven toe. Zelfs de reddingboot komt even kijken of alles goed gaat.
In de haven is de storm waarschuwing ook al doorgedrongen, het is er weer vol met zeiljachten. Sommige vissers zijn het helemaal zat en we worden dan ook niet vriendelijk begroet. Gelukkig zijn we bij een visser noch welkom en krijgen we zelfs vis en garnalen..

DSCF0091

Onverwacht vertrek.

27-7-09 De storm kwam sneller over dan verwacht. ’s Morgens om 6.00 u. was het bijna wind stil, snel uit bed de boel klaarmaken en vertrekken.
Weerbericht: W back SW 5 to 7. slt. or mod.
Niet het mooiste weer maar we willen weg en dit is het enige gaatje in de komende dagen.r

DSCF0095

Zware overtocht.

De windkracht 6 tot 7 komt sneller dan verwacht. Bij het zetten van het eerste rif en het doorhalen van de val brak de bout van het lummelbeslag en was de giek los van de mast. Een nood reparatie werd uitgevoerd, met een schroevendraaier als bout en een lijn en gelijk ook maar het 2 de rif gestoken. De constructie heeft zich goed gehouden. De tocht van 26 uur was zwaar met een rouwe zee en veel overkomend water.e

DSCF0097

Geen Scilly’s.

Het weer laat het niet toe om naar de Scilly’s te gaan, helaas.
Voor Newlin is het te vroeg in de morgen en nog donker dus varen we door naar Falmouth waar we om 9.30 u. aankomen. Bertie duikt direct het bed in maar Mart gaat eerst achter een bout aan om alles weer te repareren.i

DSCF0100

Even rust.

Een paar dagen blijven we aan de stijger liggen we hebben geen zin om voor anker te gaan. We brengen de dag door met wassen winkelen en de nodige reparaties, dat is het leven van een lange afstand zeiler. Deze keer zijn er geen vertrekkers in de haven zoals 9 jaar geleden. Wel 2 terug komers. Waarvan een het boegbeslag was afgebroken en de voorstag met lijnen vastgezet was, had daarmee 1800 nm afgelegd.

DSCF0104

Verder naar her oosten,

Op advies van een van de lokals  moeten we niet naar Plymouth gaan maar naar de River Yealm. Het is net zo ver, 40 mile en veel mooier.

Naar volgende pagina klik HIER

.