2018

Wij zijn al weer een maand in Nederland en kunnen niet zeggen dat we genieten van het Nederlandse weer of zijn we erg verwent door al de zon van de afgelopen maanden.
Oud en nieuw brengen we met griep in bed door, voor mij al de tweede keer sinds ik thuis ben.
Gelukkig  zijn we weer opgeknapt voor onze zeventigste verjaardag niet dat we dat nu groots vieren, maar het gaat niet helemaal onopgemerkt voorbij.
Martin blijft last van zijn benen houden en er volgt een bloed onderzoek waar geen bijzonderheden uitkomen

Op 28 januari vieren we de eerste verjaardag van de klein  dochter van mijn zus Marga. Wat gaat dat toch weer snel. Het is al een parmantig dametje die weet wat ze wil.

Haar mamma, Maaike maak ik weer blij met de grote gewatteerde slabben die ik ook gemaakt heb voor de kinderen van Miriam.

We maken plannen om een ontmoeting te organiseren in Maastricht. In die plaats woont Peter tegenwoordig in een woonboot en zijn zeilboot ligt daarnaast.
Wij willen daar naartoe samen met de bemanning van de Twentse Meid en dan ook de Nostress ontmoeten die daar vlakbij Maastricht woont. Er wordt dus het nodige heen en weer gemaild en uiteindelijk komt het weekend van 5 maart eruit. Om 8.00 uur willen we vertrekken en we blijven tot maandag!

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt Mart om 2.00 uur wakker van een druppeltje bloed op zijn kussen. Hij gaat zijn bed uit en het bloed gaat harder druppelen.
Als de het bloeden na ruim een half uur nog niet is gestopt besluiten we naar het ziekenhuis te gaan waar ook de huisartsen post zit. Als blijkt dat het bloeden niet stopt brengt de arts een tampon in zijn neus en Martin gaat tegen de vlakte.
Nog net op tijd kunnen we hem van de stoel op een bed krijgen en moet hij naar de ernaast gelegen EHBO afdeling. Daar komt hij weer bij de mensen. Er wordt onderzocht of hij teveel bloed heeft verloren? Als dit niet zo is en ook alle andere onderzoeken geen afwijkingen geven mag hij als hij zich goed voelt weer naar huis.

In plaats van een weekend Maastricht wordt het een slapend weekend thuis.
Maandag gaan we naar de KNO arts die de tampon verwijderd tot ongenoegen van Martin die bijna weer onderuit gaat.

10 februari gaan we naar het Boat House in Almere waar de vereniging van Breehorn Zeilers de winter bijeenkomst houd. Het is weer erg gezellig om oude bekende terug te zien.

Andre Rijnsdorp van Natuurmonumenten geeft s middags een interessante lezing over de Marker Wadden. Het is een natuurgebied in ontwikkeling dat wordt aangelegd met zand klei en slip uit het Markermeer en moet bijdragen aan het natuur herstel van het Markermeer. Slechts een eiland is toegankelijk voor publiek.

We blijven in Amersfoort slapen want zondag gaan we naar Eemnes waar de Vereniging van Toerzeilers een lezing geeft. Degene die de lezing geven zijn bekende van ons namelijk de Blabber met Ben en Ingrid en de Antares met Walewijn, Hedda en hun zoontje Quirijn.
De verhalen kennen we natuurlijk maar het is weer erg leuk om elkaar weer eens te zien!

We hebben een vliegticket geboekt voor 5 maart. We hopen dat we tijd genoeg hebben en zo niet dan gaan we terug naar de boot.
Martin is toch doorverwezen naar de orthopeed. Wandelen blijft hem pijn aan zijn been geven maar fietsen gaat goed. Ze hebben hier geen zeewering van basalt blokken maar van brede asfalt paden waar het goed fietsen is met de wind in de rug.

De tijd gaat snel, de spullen om mee te nemen naar de boot worden er steeds meer en meer.
De orthopeed heeft geconstateerd dat er artrose in  Martin zijn knie zit maar nog niet erg genoeg om er wat aan te doen.
De KNO arts is tevreden dus hopelijk blijft het vaatje weer jaren dicht.
We beginnen genoeg te krijgen van de kou en kunnen niet wachten op betere temperaturen in Portugal.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar 2017