Albufeira

We vertrekken op 11 september naar Albufeira. We hebben een heerlijke week vakantie gehad, de oude omgeving verkend en ons verbaasd over wat er allemaal is bijgebouwd.

We zeilen langs de kust en proberen plekken te herkennen die we ooit bezochten. Maar naar de kust kijken is heel wat anders dan vanaf de kust naar de zee kijken.

Een visserman heeft te veel gevangen van wat hij niet wil hebben en de meeuwen zijn er weer blij mee. Wij vangen weer niets, vanavond geen BBQ voor ons!

Albufera heeft een nieuwe EU. Jacht haven, klaar voor gebruik maar niet afgemaakt, want als hij klaar is moeten ze gaan terug betalen hoorde wij vertellen.

portimao 024

Alles is nieuw en onpersoonlijk en nog erg leeg, wat ook niet de sfeer ten goede komt. En het is een aardig eindje lopen naar het oude centrum.

Buiten het haven terrein is het nog veel erger, zelfs het aanplak bord met de meest prachtige foto’s is geheel wit gemaakt omdat de bouw is stopgezet.

Zelfs bijna afgebouwde huizen staan er triest en verlaten bij.

We verkennen de stad maar herkennen er niets. Heel veel toeristen vooral Engelsen en dus souvenirs winkels en pubs. We drinken een drankje in het centrum. Mart gaat daarna terug naar de boot en Marga en ik nemen een duik in de zee met heerlijke hoge golven. Een dag is genoeg hier, snel weer verder.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige