Ayamonte

Vila Real is in al die jaren niets veranderd. De oude markthal (rechts) die toen gerenoveerd werd, had toen nog een functie, er werden ambachtelijke producten verkocht nu is er nog maar een heel klein winkeltje in het hele gebouw.

De volgende dag komt de Zephyr binnenvaren met Wim en Jacqueline ook een vertrekker van dit jaar. Zei gaan de volgende dag de rivier op.

Wij gaan terug naar Ayamonte, overmorgen gaan de 4 maanden in en Mart heeft er even genoeg van om water zigeuner te zijn, hij wil even een vaste stek en er is weer genoeg te doen.

We hadden al langere tijd problemen met het ankerlicht. Soms deed hij het wel dan weer niet. Waarschijnlijk was de lamp te groot. Nu zit er een kleinere in en hebben we nog een prima licht als je dat vergelijkt met de brandende spijker die sommige hebben.

Nu Mart toch in de mast zat ook maar gelijk de radar controleren, zat de dome toch helemaal met water. Dat hevelde via de elektriciteit kabel naar binnen.

Na 7 maanden is de club vlag wel erg met rafels. Mart neemt de schaar ter hand en maakt er een Willem Pullen vlag van. Ik heb nog geen tijd gehad om een nieuwe te verkleinen. Ik ben nog druk met vliegen horren en fruit netten te maken.

Als je zelf niet vist is het toch leuk om een net gevangen vis te krijgen.
Het vissers bootje aan de steiger gaat elke woensdag vissen en wij kregen een visje!

Op 5 december vliegen we voor 2 maanden naar Nederland. Dan kunnen we even familie en vrienden weer zien en het een en ander regelen voor het vervolg van de reis. We hebben al weer een lange lijst met boodschappen.

Dit is de laatste pagina van de reis van de Blue’s voor 2011. In 2012 zijn we er weer.
Ga door naar de 2012 pagina.

Contact opnemen met de Blue’s dat kan via Gmail
martin.bertie@gmail.com