Castro Marim

Nog niet verder

We zouden met twee dagen verder gaan, maar zijn nog niet klaar met de werkzaamheden. Terwijl Mart nog met de technisch zaken bezig is neem ik een dagje vrij om naar Portugal te gaan fietsen en om Castro Marim  te bezoeken.

Op het kasteel heb je een prachtig vergezicht over de rivier, de brug, de zout pannen en Ayamonte

Het is een kasteel om een ouder kasteel heen gebouwd. Het oude kleine kasteel met zware torens en dikke muren is  waarschijnlijk uit de tijd van de Moren

Het kasteel maakt deel uit van een opmerkelijk bouwwerk. In 1319 werd de versterking van het vestingwerk gebouwd. En daarna regelmatig veranderd en versterkt. Wat is oud en wat is nog ouder, de opgravingen gaan nog steeds door, alleen nu even niet. In de zomer worden hier vast de middeleeuwen nagespeeld. Nu is het verlaten en kaal.

Als ik  binnenkom verlaten net 2 Nederlanders enthousiast het kasteel en vertellen mij dat ik hier voor 1 euro een ticket kan kopen. In het hele complex zijn 2 medewerkers en 3 bezoekers.

Doorkijkje.

Op de andere heuvel ligt nog een gedeelte van de vesting. Dit was waarschijnlijk zo ver verwaarloost dat ze het nu maar ineens in een nieuw jasje hebben gestoken.

Veel beton en een licht kleurtje. Oude stenen zijn niet meer te herkennen.

Het dorp ligt niet meer binnen de vesting maar ertussen.

De twee kastelen ineen gezien vanaf de andere heuvel

Ga door naar de volgend pagina
of ga terug naar de
vorige.

 

.