Port Louis + Belle Ile

26 juni vertrekken we en bij het uitvaren zien we weer een verdekt opgesteld groen licht dat we bij het invaren hadden moeten zien, het gebeurt ons wel vaker wie plaatst er nou een licht in een huis.

 

PortLouisAirView
PortLouisGoogleview1

Het  is prachtig zonnig weer en wat te weinig wind naar Port Louis.  We nemen de haven aan stuurboord direct aan het begin van de rivier. Daar ontmoeten we de Heron. Zij wisten van de Cadans dat we die kant op kwamen
De Cadans ligt al in Portugal. Die Breehorns hebben wel hun tam tam.

Mart houdt zich met de boot bezig en Bertie gaat voor €2,00 met boot en bus heen en weer naar Lorient om te shoppen, kom daar maar eens voor in Nederland.

28 juni varen we met een heerlijk windje in 4.5 uur naar Le Palais op Belle Ile. We komen precies op de tijd dat de sluis open gaat en kunnen naar binnen, aan een langsteiger met 4 naast elkaar.

 

We hebben niet gevlogen hoor, maar alle foto’s hier genomen kunnen niet overgezet worden op de computer.

We maken een rondrit over het eiland met een bus vol met Fransen en een chaufeur die een uur in 5 min. Kletst. Wij hebben maar gekeken. We vinden het eiland wat saai.

 

Dag 2 heeft Bertie een uitgebreide tocht over en door de Citadel gemaakt die zeer de moeite waard was.

Na de wandeling was de sluis weer open en konden we naar buiten aan een boei zodat we de volgende dag konden vertrekken wanneer wij dat wilde.

Het  is toch weer even wennen aan zo’n boei.

Door naar de volgende pagina.
of ga terug naar de
vorige.