tot Douarnenez

Na 3 dagen waarbij de ene depressie na de andere over ons heen trok met soms 32 knopen in de beschutte haven van Falmouth kunnen we eindelijk weer verder. Je  word het op een gegeven moment zat, we willen verder. Wel was het gezellig om de heer Ben Hoekendijk te ontmoeten. Hij lag te wachten op een opstapper die met hem naar La Coruña oversteekt. Wij zijn heel benieuwd hoe het hen vergaan is.
13 juni om 9.00 u vertrokken we, na eerst weer de tank te hebben volgegooid en niet voor niets, samen met dit moois. Wij onder zeil zei alleen op de motor. Halve wind voeren we tussen de binnen komende schepen door.

Pendennis Castle. We kunnen het niet laten om oude gebouwen te fotograferen.

Zeilend tussen de grote scheepvaart krijg je ook nog een mooi spektakel te zien, Wat een behendigheid, ik moet er niet aan denken daar te hangen en we zeiden allebei tegelijk “daar gaat Chris”

Na 3 uur zeilen op een zeer onrustige zee met hoge golven is het gedaan met de wind en moeten we het hebben van de Arabische wind. Het grootzeil geeft nog wat steunmaar prettig is anders. De hele dag blijft het zwaar bewolkt, maar als de zon onder gaat krijgen we hem nog heel even te zien.

Ook de nacht is grijs en donker. We  varen buiten om Ile D’Ouessant heen zien veel vuurtorens knipperen maar zien weinig van het eiland. Pas op het laatste moment zien we de invaart van de bay van Douarnenez

Na 3 uur zeilen en 26.4 uur motoren komen we aan in Douarnenez en gaan gelijk door naar het tank station. Daarna naar het ponton waar voldoende plaats is.

Ga verder met “meer tot Benadot”, klik hier.
of ga terug.

.