Douarnenez en Morgat

Heerlijk Frankrijk! Lekker eten en heerlijk stokbrood met camewatis (camembert) en heel veel drukte op het water met jeugd in kleine bootjes elke dag weer.

Heb je wel eens een veld gezien met 68 dezelfde boten, dan moet je in Frankrijk komen. Aan de lopende band werden ze te water gelaten overal vandaan, ook uit Nederland voor de mini Fastnet race. Ze weten nog niet dat hen zwaar weer te wachten staat! 

Na 1 dag rust willen we weer verder. Het is zonnig meet wolken en er staat een windkracht 5 dus met 2 riffen en een stuk Genua moet het te doen zijn. Maar na een uur hebben we het wel gezien en wijken we uit naar Morgat aan de overkant van de baai. Voor morgen voorspellen ze west zuid west 7 tot 8 en die lijkt eerder te komen.

Na 3 dagen met 2 stormen, waarbij er in de haven 36 knopen wind werd gemeten, kunnen we op 19 juni weer verder. De zee is redelijk en de wind is tegen maar morgen stormt het weer en we hebben het hier welgezien. We willen nu wel eens iets nieuws zien dus op de motor tot Raz de Sein. Hier kon de motor na 5 uur uit en de Genua uit.

Met het uitrollen van het voorzeil kwam ook de regen. Hier zagen we nog even de kust maar al snel viel er niets meer te zien van de kust en dit bleef zo tot we Benodet binnen liepen. Wat heerlijk toch om met de moderne navigatie middelen te varen.

Door naar de volgende pagina.
of ga terug naar de
vorige.