Bonaire Jan 2015

Op 20 januari komt De Gabber met Ernie en Erik aan in Bonaire. De Nederlandse boten blijven komen en gaan. We liggen hier nooit zonder landgenoten, momenteel ligt de Harmatan er met Paul de North Wind met Shelly en de Foxy Lady met Gaby. Toevallig allemaal solo zeilers.

Een nieuwe boot en dan natuurlijk ook nieuwe klussen, het is altijd prettiger te werken aan een andermans boot en Erik heeft daar geen probleem mee. Aan de inboord motor moet nog wat gebeuren en ook de buitenboord motor heeft geen water koeling en dat heeft hij wel nodig. Het verwijderen van de oude olie- en waterkeerringen is het lastigste maar met de dremel en een metaalfrees van Martin lukt het om alles los te krijgen. Een paar uurtjes later komt er weer water uit de uitlaat.

Nog steeds rijdt er twee maal in de week een busje naar Albert Hein die hier v.d. Tweel heet omdat de zaak op Bonaire en Curaçao niet dezelfde garanties kunnen geven als in Nederland, maar verder is het precies hetzelfde.

Erik komt niet alleen voor de boodschappen maar vooral voor het down loaden van tv programma’s en daarom probeert hij het eerste busje heen en de laatste terug te nemen.

Op woensdag worden er nog steeds hamburgers geserveerd bij het restaurant in de haven, het is alleen veel drukker geworden. Je moet nu reserveren!

De hamburger avond begon in 2013 als “dive master evening” en ook voor de zeilers. Maar natuurlijk trekt dat ook andere aan, hoe meer zielen hoe meer plezier.

 

Het is gelijk happy hour en krijg je 2 drankjes voor de prijs van 1 en een overheerlijke hamburger met een broodje, salade en gebakken aardappelen. Voor $8,00
De mannen rekenen af.

Ook Erik en Ernie duiken ook en zo gaat de Blue’s weer op zoek naar een mooie duikstek, en die zijn er hier genoeg.

Ook bij ons ligt er nog een klusje, de rechter watertank is in jaren al niet schoon gemaakt en nu hij leeg is maakt Martin hem open. Het valt reuze mee met het vuil, een doek erdoor heen en de klus is geklaard. Naast de watertank zit nog een klein vakje waar een reserve ankerlijn met lood inzit. Deze lijn is nog nooit gebruikt en in het vakje kom je dan ook niet.

Nu is er in de afgelopen jaren regelmatig gevraagd of we al een wijnfles hadden gevonden en ja hoor wij hebben hem gevonden. Alleen hij was leeg !!!

Wij drinken op jullie gezondheid een ander glaasje wijn.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terig naar de
vorige.