Cadiz

Het weer blijft erg onbestendig, maar we willen door, want in Cipiona is niet veel te beleven.

We zeilen met een stevig windje naar de Bay van Cadiz. Er zijn daar verschillende havens want met dit weer, en deze wind, is ankeren geen optie.

We kiezen voor Puerto Sherry een slechte keuze, duur, kaal, grauw, lege vakantie woningen en geen ferry naar Cadiz

De volgende morgen gaan we met windkracht 6 alleen op de fok de 3,4 nm. naar Cadiz. De marine waakt over ons. Ze zijn met groot materieel uitgevaren, zelfs een vliegdek schip ligt buiten. De vliegtuigen staan aan dek.

Nu eens geen kerken, paleizen of interessante gebouwen, ook al heeft Cadiz daar ook meer dan genoeg van en is ook dit een mooie stad. Wij gaan voor het geheel. Gezellige authentieke kroegjes in achteraf straatjes, waar je aan de bar staat.

We fietsen heel wat af, door kleine straatjes en langs de buitenkant. Cadiz heeft prachtige parken waarvan dit het grootste en mooiste is, het Parque Genoves of wel het Columbus Park. Er groeien veel bijzondere bomen en struiken.
Rond 6 uur is het er een drukte van belang.

Een auto huren is goedkoper dan met de bus heen en weer naar Gibraltar.
Dus wordt het 2 dagen een auto, dan kunnen we zelf bepalen wat we willen zien en waar we willen stoppen. We nemen de kustweg naar Tarifa vernoemt naar een Berberse krijgsheer.

Voor we de plaats binnen rijden zien we prachtige stranden en zand duinen.  Hier komen het hele jaar door veel surf liefhebbers om te kitesurfen en te windsurfen. De verschillende prachtige brede stranden en de altijd aanwezige wind maken Tarifa het walhalla voor de surfers. En surfshops zijn er in overvloed.

Tarifa, is de zuidelijkste punt van Spanje en ik altijd maar denken dat, dat Gibraltar was.
“Isla de las Palomases el lugar situado mas al sur de Europa”.
We lopen er niet naar toe…

Van hieruit hebben wij een prachtig uitzicht op Marokko. Bij Gibraltar zal dat een stuk minder zijn.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige