Canouan, Bequia

Het laatste eiland dat we dit jaar in het oosten van de Caribbean zullen bezoeken zal Martinique zijn. We hebben dos nog een paar eilanden te gaan. Eind juni begin juli willen we oversteken naar Bonaire.

Canouan is vooral een vakantie eiland. Een deel van het eiland is eigendom van een groot golf ressort en er zijn de nodige hotel complexen. Ook hier in de baai is een hotel met duikschool en catamaran verhuur bedrijf.

Het dorp is niet zo groot maar er is toch van alles te krijgen. Drink water wordt met een boot bij je gebracht, wij maken het gelukkig zelf, het water is hier schoon genoeg. Wel wordt er elke dag een zak met ijsblokjes gebracht, heerlijk als de koelkast het slecht doet zoals de onze. We hadden de oude nooit weg moeten doen, maar dat is helaas wel gebeurd.

We gaan naar een volgend baaitje waar veel gedoken wordt. Martin zijn oren doen geen pijn meer en we willen wel eens een duikje maken.
In de baai aangekomen blijkt het erge slechte ankergrond te zijn. Het is niet verantwoord hier de nacht door te brengen. Wel gaan we snorkelen. Martin gaat eerst naar de rechter kant van de baai.

Ik ga na hem naar de linker kant van de baai. Het is hier niet zo helder als bij de T. Cays maar wel is hier mooi koraal. Prachtige waaiers, pijpkoraal en hertshoorn koraal. Om te duiken is dit niet een hele mooie stek, een schrale troost. Het duiken moet nog even wachten. We zijn ook nog niet zo in de stemming na het bericht van een duikongeval van bekende.

We gaan terug naar de grote baai om de nacht door te brengen.
Het is hier niet alleen maar zonneschijn, af en toe kan hier een flinke regenbui vallen. Voor Mart gelijk een heerlijke douche. Ik moet nu toch maar eens het regenopvang zeil afmaken want het is toch zonde van al dat kostelijke schone water.

De volgende dag varen we naar Bequia ( spreek je uit als Bekwee).
Mustique het particuliere eiland van de rich and fameus kunnen we met de huidige wind niet bezeilen dus laten we het rechts liggen.

Weer zeilen we met twee reven en de kotterfok. Tussen de eilanden neemt de wind en de golven altijd sterk toe. Het laatste gedeelte, de Admiralty Bay in moeten we op de motor.

We gaan aan een boei voor Port Elizabeth. Het is een mooie beschutte baai. Er zijn verschillende stranden, die we met het bijbootje bezoeken. Achter de boot zie je de Princess Margaret bay en verder op de Lower Beach.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.