Carriacou

We gaan even terug naar Saint George om de was te doen en vandaar gaan we dan door naar Carriacou het tweede grote eiland van in totaal elf eilanden die onder Grenada vallen. We kunnen daar uitklaren om dan in de Grenadines weer in te klaren.

Helaas draait de wind tegen en moeten we sinds lange tijd weer eens op de motor varen.
We komen nog een prachtig schip tegen die wel kan zeilen, een prachtig gezicht met de ondergaande zon op de zeilen en die donkere wolken op de achtergrond.
In het donker scharrelen we de Tyrrel Bay in. Wat is het toch heerlijk met de elektronische kaarten op de computer, anders hadden we toch meer buiten blijven liggen.

De volgende morgen zien we waar we liggen, in prachtig blauw water omgeven door groene heuvels. We blijven er 3 dagen we doen niet veel meer dan wat snorkelen en ’s avonds een bezoekje aan een bar en restaurantje. Het leven is heerlijk.
Tijdens een van mijn snorkel trips, terwijl ik naar beneden duik komt er ineens een rog naast mij zwemmen. Ik moet weer naar boven voor lucht maar ik kan hem een heel stuk volgen voordat hij er weer snelheid in brengt.

Het anker wordt weer opgehaald.

We gaan een baai verder, naar de hoofdplaats van het eiland Hillsborough.

Onderweg komen we langs Sandy Island, een eiland met een heel lang zandstrand. Een prachtige plek om te liggen maar voor ons iets te ver van het eiland.

Met het lokale busje rijden we naar het noorden en genieten daar van het uitzicht op de twee noordelijkste eilanden van Grenada, Petite St. Vincent en Petite Martinique.

De volgende dag nemen we het busje naar het oosten en ook daar genieten we van de omgeving en de oceaan met zijn riffen en de prachtige kleuren blauw. We wandelen onder de nootmuskaat bomen door, de afgevallen nootmuskaten zijn helaas allemaal verdroogd.

Steeds weer loopt er een pad naar de zee.

Niet alleen geiten lopen hier los rond maar ook koeien en stieren zoeken de schaduw van de bomen op.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.