Lanzarote Huis CÚsar

Omdat het huis, tijdens zijn verblijf in New York half was gesloopt, heeft hij bij terug komst in 1960 er voor gezorgd dat de sloop gestopt werd en voor het nageslacht bewaard zou worden.
Niet alleen voor zijn eigen kunst maar ook voor die van anderen o.a. van Pablo Picasso.

De expositie ruimte is een normaal gebouw bovengronds, waar ook de ateliers van CÚsar getoond worden en zijn manier van werken.

Oude en nieuwe kunst wisselen elkaar af.

CÚsar gebruikt oude materialen, zoals dit oude dekluik om er weer een kunstwerk van te maken.

Zelfs op aanwijzing borden heeft hij zijn eigen stempel gedrukt.

In de tentoonstelling ruimte krijg je al een doorkijkje naar de woonruimte.

Dit huis is in de luchtkamers van een lava stroom gebouwd en om dit nog eens extra te benadrukken heeft hij buiten en binnen in elkaar laten overlopen. De ruit staat in de gestolde lava.

Hij vond het erg belangrijk dat alles met elkaar in harmonie was. Hij overtuigde de regering ervan om alleen laagbouw toe te staan, de huizen wit moesten zijn, de deuren en kozijnen groen, blauw of bruin moesten zijn en grote reclame borden langs de weg te verbieden.

We dalen af in de lava grot, de natuurlijke spelonk is de gang.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.