Cuba 9

Naast de jachthaven ligt nog een haven “Club Nautico” hier liggen alleen charter jachten. Maar bij het prachtige gebouw zijn allerlei sporten te doen en er is ook een zwembad en een restaurant in het gebouw.

Maya en Lena van de Marlin  hebben ontdekt dat ik van zwemmen hou en als we terug zijn willen ze wel weer naar het zwembad. Ook de twee meisjes van een Spaanse boot gaan mee.

De moeders zitten even uit te rusten aan de kant en de kinderen zijn ook wel moe!

Niet alleen toeristen komen hier zwemmen maar ook de beter gesitueerde van Cuba kunnen de 3 CUC betalen.

Ik ga samen met de 4 dames van de Marlin  waaronder Nathalie’ s moeder en de vader met twee dochters van de Spaanse boot naar de Watervallen van El Nicho.
Maar op de dag van vertrek is Maya nog ziek en kan niet mee, ook Nathalie moet dan thuis blijven. Maar als ze afscheid van ons komen nemen is ze ineens beter.

Terwijl we wachten tot iedereen er is speel ik met Lena in het park achter de jachthaven, en neem foto’s van haar bij alle kunstwerken.

Er zijn vele kunstwerken en niet alleen als bank.

Maya is klaar en kan ook nog even op de foto en dan vertrekken we met twee Lada’s de bergen in.

Verborgen  in de Sierra de Trinidad in de provincie vind je de adembenemende El Nicho watervallen. De Habanabilla rivier stroomt door het prachtige, groene landschap voordat het uitkomt bij de watervallen. Er zijn meerdere niveaus waar het water neerstort in een natuurlijk bassin en waarin je kan zwemmen.
Op het hoogste punt, vlak bij de watervallen stopt de Lada van Nathalie om even een foto van het uitzicht te maken.

De eerste hindernis is genomen.

Als iedereen er is volg ik ook.

 

Een van de eerste watervallen in het park.

Bij elke waterval staat aangegeven hoe diep hij is op bepaalde plekken.

Wat een heerlijk koel, helder water.

Ga door naar de volgende pagina,
of gaterug naar de
vorige.