Trinidad de Cuba

We gaan met Cora, haar Tante en Stan met een grote oude Amerikaan naar Trinidad de Cuba. Het is een van de best bewaarde steden in de Cara´ben uit de tijd dat de suikerhandel de belangrijkste industrie in de regio was en gesticht in 1514.

Onderweg vlak voor Trinidad moeten we door een veld krabben heen die bezig zijn met hun trek naar zee, maar de weg ligt in de weg.

De casa die gereserveerd is heeft geen plaats meer, maar geen nood voor de deur staat iemand te wachten op nieuwe gasten en hij brengt ons naar een andere casa. Deze is ook vlak bij de stad. We kunnen nog kiezen en nemen de kamers beneden. Op de tweede verdieping is een mooi terras.

Met uitzicht over de stad en de zee.

En achter ons op de berg de ru´ne van een oude kerk.

De stad ademt nog de koloniale sfeer. De Spaanse architectuur uit de 16e eeuw is nog terug te vinden. Trinidad staat sinds 1988 op de Wereld erfgoed lijst van UNESCO

Hier in Trinidad wordt heel veel witte kleding gemaakt. Stan draagt veel witte hemden en hij wil  hier nieuwe laten maken.

We vinden de naaister. Helaas heeft ze niet de juiste stof voor drie overhemden, dus dan maar een andere,  er is geen andere keus. Vandaag is er weer een Cubaanse gelukkig gemaakt.

We gaan wat drinken op de trappen bij het Plaza Mayor  naast de Iglesia Y Convento de Sint Franciscus.

Het is geen grote stad maar er staan wel verschillende mooie gebouwen.

Vooral bij het plein voor de kerk.

De hekwerken voor de ramen en deuren zijn hier nog mooier dan in de rest van Cuba, vaak hele kunstwerken.

Dit oude centrum van Trinidad wordt erg goed onderhouden vanwege het groeiende aantal toeristen dat de stad bezoekt. De rest van de stad wordt vergeten en raakt in verval.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.