Culatra

De Rio Formosa is een prachtig wadden gebied bij Faro (zie Zeilen nr. 8 2011)
Als we het ankergebied invaren tussen Olhao en Ilha da Culatra zien we de Friends liggen.

De volgende dag gaan we het eiland op om naar het strand te gaan. Witte huisjes liggen aan een zand en tegel pad en het lijkt of we al op de Cariben zijn, moeten we nog wel verder?
Aan het eind van het dorp loopt een houten loop brug naar het strand.

De zee is heerlijk maar ook rond de boot is het prachtig vol vis alleen zijn het harders en die laten zich moeilijk vangen.

Ook de volgende dag gaan we weer naar het strand en op de weg  terug genieten we van het uitzicht als de vloed weer de lagere delen overstroomt.

Nog een vertrekker is voor anker gekomen en ook daar wordt de kennismaking met een borrel en een hammetje gevierd. Het is toch maar afzien met zo’n trip. Wim en Riet reizen met 3 kinderen

Het is weer tijd voor Marga om terug te vliegen, van het eiland is er een ferry naar Faro. Maar als we gaan kijken bij de steiger staat er niets aangegeven, dan maar vragen in het restaurantje en ja hoor de 2 mannen van de boot zijn al op weg naar de ferry. Wij laten ons drankje staan een gaan er snel achteraan. Maar haast is overbodig. De andere reizigers komen op vertrek tijd aanlopen en de boot vertrekt 10 minuten later.
Onze drankjes zijn ondertussen koud gezet.

Als Marga vertrokken is gaan we met zijn allen weer naar het strand.

De golfen zijn al snel te hoog voor de kinderen en kunnen niet alleen de zee in.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige