Curacao-01

Martin is op 8-10-2015 terug gevlogen naar Curaçao. Martin zijn zus Lia en ik vliegen een week later. In de tussentijd gaat de boot uit het water en zet hij het onderwater schip in de anti fouling. De motor wordt  nagekeken en hij ziet dat er wat aluminium stof onder de warmte wisselaar ligt.
Ik word in Nederland uit mijn bed gebeld met de mededeling of ik de volgende morgen vroeg achter een nieuwe aan wil gaan. Gelukkig heeft Mulder in Zaandam er een op voorraad, want de volgende morgen vertrekken wij.

Hoe raar kan het bij Arke gaan. Vorig jaar mocht ik niet mee omdat ik niet de juiste papieren bij me had en nu vergeten ze bij het inchecken zelfs onze paspoorten te vragen en al helemaal niet de bootpapieren. Hadden ze dat vorig jaar ook niet kunnen doen i.p.v. me een dure ticket te laten kopen!!!!

Martin haalt ons op en we worden direct op film gezet met de GoPro het nieuwe speeltje voor onder water.

Bepakt en bezakt komen we aan op de boot, we zijn blij dat we er zijn en Lia moet helemaal wennen aan de warmte. Mart wil wel graag de warmte wisselaar zien en ziet dat er geen pakking bij zit. Morgen maar eerst bellen dat ze er een opsturen.

De eerste dag gaan we naar de Zuikertuin mall waar een Bruna zaak is om een nieuwe wegenkaart te kopen en daar lunchen we in de tuin van een gezellig restaurant.

 

Daarna gaan we op zoek  naar de Serena’s Art Factory. In 2013 zag ik deze beeldjes voor het eerst in Willemstad en ik nam me toen voor om een workshop te volgen om zelf zo’n beeldje te maken. Lia wilde dit ook graag doen en nu gaan we kijken wanneer er een workshop is.

Ze zijn beter te vinden dan de vorige keer door dit nieuwe bord aan het begin van de weg. En er is volgende week een inloop workshop waar we aan deel kunnen nemen. We zullen er zijn!!

We vervolgen dezelfde weg, die overgaat in een zandpad naar de St Joris baai in het noordoosten van Curaçao. Een binnenmeer maar niet zo groot als het Spaanse water.

Het is vandaag erg stil en we hebben het rijk alleen en het is heerlijk rustig voor een wandeling.

Het is donderdag en dan is er nog steeds een zeilersmaaltijd bij de Pier aan het Spaanse water. Ook weer een mooie gelegenheid om iedereen gedag te zeggen.

16 Oktober, vandaag staat Hato op het programma, de grotten van de indianen bij de luchthaven. Alles wat we deze weken weer bezoeken hebben we al eerder op de site geplaatst maar misschien toch weer het bekijken waard.

We zijn de eerste en kunnen even door de tuin lopen.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige.