Curacao9

De grotten bestaan niet uit nauwe gangen maar hebben kamers op verschillende niveaus. Een grote ruimte de Kamberd i Bentana (raam kamer) daar zit  een gat in het dak van de grot, waar zonlicht spookachtig naar binnen schijnt, zoals hier te zien is. Alleen hier mogen foto’s gemaakt worden.

Een klein gedeelte van het grottenstelsel is opengesteld voor publiek en daarop aangepast met paden en verlichting, die af en toe gedoofd wordt.

Een van de ruimtes heeft een ondergronds meertje met waterval, de Kamberd i Awa

De vormen op de rotsen zijn apart, evenals de prachtig gevormde stalactieten en stalagmieten die men tot de verbeelding sprekende namen geeft. Iedereen doet moeite de persoon of dier te herkennen, ik laat liever mijn eigen verbeelding werken.

Wat een verschillende kleuren en vormen zijn hier te zien.

Het is toeristisch maar toch wel een mooie ervaring.

 

We rijden verder langs de noordelijke kust weg naar Westpunt en volgen we onverharde landelijke weggetjes totdat deze doodlopen of omdat onze auto niet verder kan  door de diepe kuilen.
Uiteindelijk komen we uit bij een leuk restaurantje dat Marga herkent uit de restaurant gids van Curaçao en daarin aanbevolen wordt.

Jaanchie is een aller aardigste man die bij je aan tafel komt zitten en voor jou min of meer kiest wat je wel zou willen eten. Hij neemt daar alle tijd voor en schat het prima in, of hij weet je goed over te halen.

Ik kies voor de slak uit de Conch schelp of kroonslak. Maar hij is lang niet zo lekker als die ik bij Hog eiland op Grenada gegeten heb.

 

Terwijl we daar zitten genieten we van de kleine suiker diefjes en de gele kraaien die ook op de suiker azen en gelijk de hele zwerm vogeltjes verjaagt. Martin verjaagt weer de spreeuwen zodat de suikerdiefjes terug komen.

 

Als we vertrekken krijgen de dames nog een klein presentje en maak ik nog een foto van de muurschildering.
We vervolgen de weg via de zuidkant van het eiland en maken nog een zwemstop bij een van de vele kleine gratis strandjes.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.