Curacao 10

Flamingo’s en snorkelen

Marianne en  Ad van de Betty Boop, die hier ook liggen ten gevolge van een bliksem inslag, weten een prima snorkel plek die wij ook wel willen bezoeken. Marga laat zich de weg uitleggen. Maar daar aangekomen was het toch erg moeilijk te vinden, hadden we maar deze google Earth foto.

We rijden eerst rond maar kunnen geen pad vinden maar komen wel aan de hele andere kant van de Bulle baai terecht. Dan maar weer terug en gaan we  flamingo’s spotten.

Er zijn er nu meer dan de vorige keer en het uitzicht is prachtig.

Het is een binnenmeer waar vroeger het zout gewonnen werd. Nu zijn de zoutpannen weg maar de flamingo’s zijn gebleven.

Terwijl we staan te kijken naar die mooie vogels zien we ineens iets wat op een pad lijkt. Dat moet het bedoelde pad naar de Bulle Baai zijn.

Na een lange wandeling komen we uit bij de zee. Maar hier in de baai staat een behoorlijke golfslag. Toch kan ik het niet laten te water te gaan en dat lukt nog ook. Het is werkelijk prachtig maar door de golven niet gemakkelijk. En om eruit te komen is nog veel moeilijker. Ik word regelmatig door een golf onderuit gehaald en kom geschaaft aan de kant.

Marga gaat te water waar wat minder koraal ligt, maar heeft ook de groot mogelijkste moeite om weer het water uit te komen.

Maaike is wijs en gaat gewoon niet het water in. We wandelen weer terug naar de auto en gaan naar een strand waar we alle drie kunnen snorkelen.

Er zijn hier niet zoveel koralen maar wel veel vis in hele scholen.

Daar waar wat koraal zit zie je ook wat grotere vis.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.