Fort Amsterdam 1

Op 6-2-2013 gaan we met Maarten en Thea naar vliegveld Zanderij om Albert en Marja mijn broer en schoonzus op te verwelkomen, Ze worden door Kitty opgehaald waar ze de eerste dagen  zullen logeren. Met elkaar gaan we naar de kampeer boerderij en drinken we daar wat.

Na een dagje rust gaan we ze ophalen om naar Fort Amsterdam te gaan. Eerst drinken we een echte koffie bij “Het Vat” het restaurant dat we als eerste bezochten toen we in Suriname aankwamen. Hier schenken ze geen oplos koffie zoals in veel gelegenheden.

We rijden langs de Suriname rivier richting in van de oceaan om te kijken waar we een korjaal kunnen vinden om ons naar de overkant te brengen. Na wat zoeken vinden we de standplaats van het veer en de eerste die ons aanspreekt is de gelukkige en heeft op deze rustige dag weer een vrachtje.

Fort Amsterdam is gebouwd omdat fort Zeelandia geen zicht had op de vijandige schepen die van de oceaan binnen kwamen omdat dit teveel landinwaarts lag.
Fort Amsterdam is op de punt gebouwd waar de Suriname rivier en de Commewijne rivier splitsen. Vanaf deze plek heb je goed zicht over de invaart landinwaarts.

Van hieruit kun je de hele invaart zien en ook de twee rivieren.

Bij binnenkomst een gedenktenen. Hier ter herinnering aan Chinezen.

Fort Amsterdam is nu een mooi aangelegd park met voor mij weer veel onbekende bloemen en planten.

Maar gelukkig Marja weet er meer van, zij kent vele bloemen bij naam maar ik ben het ook zo weer vergeten.

Zo maak ik ook kennis met de Mango boom. Prachtig staat ze hier.
De uit de boom gevallen mango’s kunnen we kopen van deze man. Om ze zelf te rapen zijn we te laat.

Deze hangen te hoog en zijn waarschijnlijk ook nog niet rijp.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.