Fuertaventura 1

Zon, blauwe zee, wit strand en goed zicht bij het snorkelen we zullen niet snel deze ankerplaats bij Punta  Papagao vergeten. Overdag gezellig druk en s’ nachts lekker rustig.

Op 29 augustus wordt het anker weer opgehaald en voor Maaike wordt het even spannend of ze wel of niet zeeziek wordt. Of alleen maar slaperig van de pilletjes.

We varen langs Isla de Lobos het noordelijkste eilandje van Fuertaventura. Het is een natuur gebied waar het ook erg mooi ankeren moet zijn en waar veel trips naartoe gaan.

Onderweg krijgen we alleen bezoek van een libelle. Geen dolfijnen, schildpadden of walvissen gezien.
We beginnen met weinig wind maar als we de eerste hoge vulkanen passeren trekt de wind door zodat Mart in het grootzeil 2 reven zet.
Na een koers wijziging wordt het grootzeil weggenomen en varen we alleen op de vok voor de wind verder.

Om 17.00 uur varen we Gran Tarajal binnen, hopelijk hebben ze een plekje.
Dit is weer een rijks haven waar je alleen na reserveren in mag. We hebben geluk  mogen 3 nachten blijven.
Tegenover ons aan de steiger liggen de zweden die we al eerder in Isla Grasiosa hebben ontmoet en die Martin geholpen heeft met de Winlink. Het werkt echter nog niet maar kunnen de storing niet vinden.

We gaan op onderzoek uit naar wat deze plaats en dit eiland ons te bieden heeft.
Als eerste naar het informatie bureau en daarna de gekregen folders uitpluizen wat we gaan doen. Ook bezoeken we de supermarkt.

Vanavond tijd voor de BBQ die we dit jaar nog niet gebruikt hebben.

We hebben besloten vandaag het eiland met de bus te verkennen. Maaike heeft een hele trip uitgepuzzeld. We gaan via de oostkant van het eiland naar het noorden. Maar deze bus komt niet dus nemen we maar de bus die via de west kant naar het noorden gaat.

Dit eiland is weer geheel anders dan de vorige, het is wat rommeliger met meer boerderijen en in plaats van stenen muurtjes zijn hier zand muurtjes. Maar ik kan nog steeds niet ontdekken wat er wordt verbouwd. Wij zien niets groeien.

De bus rijd tot Puerto del Rosario de hoofdstad van het eiland. we wandelen door de stad en zien weer de geijkte toeristische bezienswaardigheden. 

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige