Gibraltar

Na de lunch gaan we op weg naar Gibraltar. Het is weer een hele andere belevenis om geen water, maar prachtige vergezichten te zien.

Gibraltar wilde ik een keer bezoeken, maar als je er een keer geweest ben en de drukte hebt meegemaakt ben je ook gelijk genezen.
We hebben de auto in Spanje laten staan en zijn op de fiets gegaan om meer te zien. Maar bijna iedereen rijdt er als gekken op scooters. Wij hadden er snel genoeg van.

Wij zijn de berg niet op geweest en hebben geen apen gezien wel heel veel schooluniformen !!

Bij het verlaten van Gibraltar hadden we even geen rekening gehouden met de tijd dat ook alle werkende stoppen. Er stond een zeer lange rij bij de grens overgang en  de Spaanse douane houdt sinds een maand zeer strenge controle vooral bij 2 wielers met motor. En daar stonden wij tussen. We hadden toch beter een Engels biertje kunnen drinken in die 1.5 uur.

De volgende dag gingen we naar Jerez de la  Frontera de stad van de Sherry.
De stad vonden we te toeristisch en hebben we vanuit de auto bekeken.
De omgeving ten oosten van de bay van Cadiz is prachtig. We hebben alleen geen wijnrank gezien alleen maar omgeploegde akkers in alle mogelijke kleuren.
Van de 200 wijnboeren die hier zouden zitten hebben wij er geen ontdekt.

Het weer bleef onbestendig, regen en zon wisselde elkaar af en de wind kwam uit de verkeerde hoek. Als het mooi weer was verkende we Cadiz.

Er zijn genoeg mooie plekken  en we hebben lang niet alles gezien.

21 April, de zon schijnt, we kunnen vertrekken. Bij het uitvaren zien we de herrie maker, de Gardia Civil die dag en nacht zijn motoren heeft draaien maar varen doet hij niet.
De wind komt uit een wat gunstigere hoek, is bij vertrek nog zwak maar later op de dag zette hij door. We zeilen heerlijk.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige