Gran Canaria

Op 2 november om 17.00 uur komen we aan in de haven van Las Palmas op Gran Canaria. Omdat het havenkantoor op zondag gasloten is blijven we aan de meld steiger liggen. Een bekende boot uit Lanzarote ligt er ook.

De gevangen vissen worden schoon gemaakt en voor dat de vis de pan in kan eten we een gedeelte rauw met wasabi en soja saus. Ik blijf dat toch het lekkerste vinden.

De volgende dagen gaan Maaike en ik de stad verkennen, eerst op zoek naar het toeristen  bureau. Komen we uiteindelijk uit bij het kantoor voor toeristische bedrijfs informatie. Google map heeft ons de verkeerde weg gewezen.
Daarna op zoek naar een supermarkt, die later ook veel dichter bij de boot blijkt te zijn.

Aan twee kanten van de stad heb je strand. Het strand aan de oceaan zijde is wat onstuimiger met prachtige golven. We bezoeken natuurlijk beide stranden.
De oceaan zijde is meer voor de toeristen, de haven zijde meer voor de lokale en voor ons lekker dicht bij.

We fietsen vooral in het lage gedeelte van de stad, het hoogte verschil is namelijk erg veel en met de fietsen niet te doen.

Het is tijd om wat meer van het eiland te zien en dus huren we een auto. Eerst is het midden gebied aan de beurt. Het valt direct op dat hier veel meer begroeiing is dan op de voorgaande eilanden. Hier zijn echte bossen.
Voor de lunch stoppen we bij een restaurant, dat eenmaal binnen en het eten besteld is, het  meer weg heeft van snel doorhalen en wegwezen.

Het landschap is indrukwekkend. De weg slingert door het landschap en steeds weer hebben we een ander uitzicht.

Als we hoger komen is de ene kant van de berg kaal maar als je aan de zon zijde komt dan is er weer volop begroeiing.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.