Grenada

Nadat we zeil gezet hebben gaat het een stuk makkelijker. Boven de eilanden staat er een aardige stroming en veel golven uit meerdere richtingen.
Als we eenmaal vrij zijn van de eilanden nemen de stroom en golven af.
We wisselen elkaar weer af en alles gaat zijn gangetje.
’s Nachts ziet Martin in het schijnsel van de maan een squall aankomen. De Genua was al eerder ingerold en nu werden er ook nog 2 reven in het grootzeil gelegd.
De wind en de regen kwamen toen het klaar was. Wel verfrissend zo’n bui.

Ik kan deze nacht maar niet wakker blijven, zelfs buiten in de kuip val ik nog in slaap.

De ochtend is bewolkt en zeker boven het eiland hangen donkere wolken.

Als we na 9 uur aankomen bij Saint George, de zeilen zijn opgeruimd, starten we de motor. Direct horen we het, dit is niet goed de motor krijgt geen koelwater. De impeller is naar de bliksem. Snel wordt een nieuwe geplaatst en rustig varen we naar binnen.

We gaan liggen bij de Grenada Yacht Club aan de linker kant van de baai. Helaas is de Customs en immigratie aan de andere kant van de baai wat een mooie wandeling is. We komen vlak bij de haven het kantoor van FedEx tegen, weten we gelijk waar we de membraam kunnen ophalen.

We zijn nu eindelijk in de echte Cariben aangekomen en nu vandaag ook nog het laatste van de bestelde goederen is aangekomen zijn we helemaal blij.

 

De membraam voor de watermaker is vanmorgen door Martin opgehaald. Het was wel weer een hele wandeling. Wij dachten nog wel wat zit die FedEx lekker dichtbij. Nee hoor Mart moest toch weer naar de Customs om te betalen en een stempel te halen.
Gelukkig kan de kaarten tafel voor een groot deel uit elkaar waar door je er goed bij kan komen.
Het was nog wel even schrikken want het nieuwe membraan heeft een andere maat dan de oude maar gelukkig er zit een verloop stuk bij.

Bij het inbouwen gaat er nog iets onverklaarbaars mis? Hij doet het niet, weer uit elkaar maar alles zit goed dus weer in elkaar en dan werkt hij wel!!  Je moet niet alles willen begrijpen. De watermaker werkt weer en de waarde van 1000 ppm  is gezakt naar 199 ppm. dus een hele verbetering.
Nu de kaartentafel toch uit elkaar is plaatst Martin de nieuwe Termistor in de AIS. De oude kunnen we aan Shiptron sturen om te laten zien waar hij zo moeilijk over deed. Nu zijn we dankzij zijn moeilijk doen voor weinig geld klaar.
Morgen (25 april) gaan we naar het zuiden van Grenada. We zijn klaar om een mooi baaitje op te zoeken, het anker uit te gooien en de snorkel spullen tevoorschijn te halen en even helemaal niets te doen en het leven over ons heen te laten komen.

Maar voordat we hier vertrekken wil ik toch even de stad bekijken. Het eerste gedeelte van de stad ligt aan de “The Carenage” baai, waar de vissers boten liggen en de ferry aankomt.

En waar de restaurantjes en barretjes zijn met uitzicht over de water.

Via de Sendall tunnel kom je in het 2e gedeelte van de stad.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.