Jamaica 1

We besluiten over te steken naar Jamaica. De volgende ankerplek is een aardig stuk verder en de pilot is er niet duidelijk over de ankerplaats, ondiep en open. Op zaterdag 12 april vertrekken we met een redelijk gunstige wind die soms wegvalt en de motor aangaat en het volgende moment moet er een rif in omdat er een wolk over komt.

De volgende dag worden we weer omgeven door Dolfijnen.

Ze laten zich moeilijk fotograferen maar het is een genot om ze te zien.
We raken steeds verder van de koerslijn en besluiten we overstag te gaan want anders komen we niet in Jamaica aan.

De volgende dag beginnen we de contouren van Jamaica te zien.

Als we dichterbij komen zien we hoe groen het is en zien we de baai al liggen met het nieuwe gerechts gebouw. Maar we moeten nog een stukje omvaren. Rondom Navy Island

Bij het eerste pijltje tuigen we af en varen dan via de betonning naar binnen. We zijn weer op een nieuw eiland. Regae, Rum en Sun shine.

We meren af aan de stijger en het inklaren gaat soepel. Er was spraken dat ook hier een cruiser permit zou worden ingevoerd maar gelukkig is dat nog niet gebeurt, dat scheelt weer veel geld.

De jachthaven heeft een stijger waar we een aantal dagen blijven liggen voordat we voor anker gaan. Zo kan ik even makkelijk de was doen en Martin kan op zoek gaan waarom er nog diesel onder de motor ligt. Het schuurtje wordt weer leeggeruimd en dan blijkt dat de diesel vul slang te ruim is voor de aansluiting op de tank. Hij  wordt met nog meer kit vastgezet.

We liggen in een prachtige baai genoemd naar Errol Flynn, hij was hier een vaste gast met zijn jacht de Zaca. In de fifties was dit een vakantie oord voor de rich en famous.

De Marina  heeft een zwembadje en een bar met internet dat beter is dan dat van de haven. Maar het totale gebied is veel groter en veel plannen zijn niet echt van de grond gekomen zoals de pier voor cruise schepen en een eiland voor toeristen.

Ook de politie stijger ligt aan de baai.

De stad is een grote puinhoop omdat ze nieuwe riolering aan het aanleggen zijn. De straat staat regelmatig blank en er zijn nog meer kuilen dan normaal.

Een oude kerk is omgebouwd als winkel centrum maar winkeltjes zijn er amper. Shopping mall is een groot woord voor dit gebouw.

De hoofdstraat vanwege de weg werkzaamheden even lekker rustig maar soms een grote chaos en dames die het verkeer proberen te regelen.

Buiten de markt zijn meer stalletjes dan erbinnen.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.