Jamaica 5

Onder een rieten afdak is een houtvuur waarop de pannen staan te pruttelen. Een met kip en de andere met grote garnalen. Het ruikt heerlijk, maar is het niet een beetje veel. Wij hebben tot nu toe geen andere vlotten gezien, maar die zullen weldra komen.

Ze is nog druk bezig met de groenten klaar te maken.
Alles neemt ze mee van huis dat aan de andere kant van de rivier achter de heuvel ligt, zelfs de pannen en het water neemt ze elke dag mee heen en weer.
Zo ook de koelbox met ijs en drank. Niets wordt hier achtergelaten. Er is ook geen afval te bekennen.

De tafel is gedekt met een kleedje en we mogen kiezen wat we willen eten. Martin kiest voor kip.  Het bolletje dat op het boord ligt is van meel en kruiden gemaakt en werkelijk heerlijk. Maar alles smaakt verrukkelijk en bij ons staat paksoi weer terug op het menu b.v. als rauwkost stamppot!

Ik ga voor de langouste in een creoolse saus en na het eten vraag ik nog om een tweede balletje, zo lekker zijn ze.

We zijn niet de eerste die weer vertrekken, we hebben ook geen haast.

Het is niet alleen maar wildernis. Hier komen we langs een bananen plantage.

Je zal maar dorst hebben!

Nog nooit heb ik zoveel witte reigers gezien als hier langs de rivier.
Er komen op Jamaica ca. 250 soorten vogels voor, waarvan ongeveer de helft permanent op het eiland verblijft en de rest komt om te overwinteren of te broeden. Ongeveer 24 soorten komen alleen op Jamaica voor.

Als de bloesem van de bomen valt kleurt het water wit.

We zijn aan de monding van de rivier uitgekomen. Het vlot wordt hier achtergelaten en wacht tot het weer de rivier op terug gevaren wordt, dit is een hele klus met het laagstaande water.

Langzaam aan komen ook de andere vlotten naar beneden. Onze taxi staat al klaar om ons terug te rijden naar Port Antonio. Nu pas zien we waar we terecht gekomen zijn, dat heb je als je niet eerst de google Earth foto bekijkt!

Een paar dagen later gaan we naar de Blue Mountain.
Jamaica is vrij bergachtig, meer dan de helft van het eiland ligt meer dan 300 meter boven de zeespiegel en meer dan 100 km. ligt boven de 1500 meter.
Het noordoosten is het hoogste gedeelte van het eiland met als hoogste top de Blue Mountains met 2256 meter. Ze  rijzen binnen achttien kilometer van zeeniveau naar die hoogte.

We rijden het eerste gedeelte langs de kust en slaan op een gegeven moment links af de bergen in.
Er lopen meer dan 120 rivieren over het eiland, in het noorden zijn ze vaak smal met vele stroom versnellingen en watervallen.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.