Kaapverdie2

We willen toch ook nog wat van het eiland zien en we laten ons rondrijden door een Nederlands sprekende Cabo Verdiaan. We steken dwars het eiland over naar het Noorden.

Voorbij Palmeira rijden we via een zandpad naar de zee hier is in een uitholling een binnenmeertje en een grot. Deze grot wordt ook vaak door duikers gebruikt. Maar dan moet het water toch wat rustiger zijn. Nu gaat het erg tekeer.

De lokale bevolking houd er vandaag een feestje en niet zo maar eentje maar er wordt groots uitgepakt. Niet alleen de bierpomp maar ook een reuze BBQ wordt naar beneden gedragen. Ik heb al moeite om heel huids beneden te komen, zij nemen alles mee.

We rijden verder langs het noorden en zien in de spiegeling van de zon een fata morgana. Er is geen water maar je ziet het wel.

In het oosten en het westen zijn een paar kleine vulkanen.

De meeste bevolking woont in het zuiden en het westen.

De zuidwestelijke hoek van het eiland is wat onstuimiger wat de golven betreft en misschien een goede plek om te surfen.

In alle drukte vinden we ook nog even tijd om een stukje te gaan zeilen. Voordat ze naar de boot komen doen ze ook nog even boodschappen. Zowel in de winkel als ook in het hotel. De salade smaakt in ieder geval heerlijk. Om te zeilen is de wind te weinig en ook de vissen willen niet bijten. Alleen een klein tonijntje liet zich aan de haak slaan.

De oplichter van de Rukwind moet helaas weer naar Nederland terug keren maar hopelijk zien we hem weer terug aan de overkant van de Atlantische oceaan.

De volgende dag zijn de golven toegenomen. We gaan naar de kant om Marjolein en Charles gedag te gaan zeggen. Als we bij de pier komen is het daar een drukte van belang. De vissers weten al dat er slecht weer op komst is en zoeken allemaal een plekje om hun vis aan wal te brengen.
Als ik probeer de trap vast te pakken pakt een golf ons op en gooit de bijboot onderste boven. Als twee verzopen katten staan we even later op de kade.

In een nat pak zeggen we ze gedag en als ze vertrokken zijn gaan we snel terug naar de boot. We willen hier weg en niet langer hier op lager wal liggen. De terugreis naar de boot gaat goed. De boot ligt nog steeds op zijn plek maar veel langer willen we niet blijven.

We hebben genoten van het bezoek van onze vrienden. Heerlijk om ze weer even te zien. Wij blijven weer samen achter en gaan weer verder met onze reis. Nieuwe plekken en mensen ontmoeten en regelmatig oude bekende ontvangen.
Dat maakt deze reis zo leuk.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige