La Gomera

Na een maand op Tenerife te hebben vertoeft vertrekken we op 3 november neer La Gomera, voor ons het laatste eiland van Gran Canaria. We begonnen met de droogste en kaalste eilanden en we eindigen met het groenste eiland. We hebben daardoor alle verschillen van de eilanden gezien, en die zijn er echt.

In deze haven moet volgende week onze nieuwe bijboot aankomen zoals afgesproken met de leverancier. Als hij niet op tijd komt hebben met Dirk van de Mango afgesproken dat hij hem ophaalt en meeneemt naar de Cabo Verde. Er wil namelijk nog wel eens wat mis gaan met leveringen hier op de eilanden.

In deze haven ontmoeten we voor het eerst vertrekkers van het jaar 2012. We hebben het blad Zeilen  er regelmatig op nageslagen of we een van die boten tegen kwamen, maar tot nog toe niet. En ja komen we ze toch nog op het laatste eiland tegen. We worden gelijk uitgenodigd aan boord van de Flying Circus om kennis te maken. Daar aan boord is ook de bemanning van de Mero de Anna Lena en de Ile du Nord.
In de 5 dagen dat we daar liggen komen ook nog de Acaperlla de Mare Libre en de
Hamidad binnen en vieren we de verjaardag van Erna met een BBQ. Als cado is ze heel blij met een gemaakte Nederlandse vlag.

We huren ook hier een auto om het eiland te verkennen en het is er inderdaad veel groener dan de andere eilanden die we gezien hebben. Hier worden ook andere gewassen dan alleen bananen geteeld.

We rijden naar het noorden en de wolken die al dreigend in de lucht hangen laten na negen maanden van droogte een grote hoeveelheid water naar beneden komen.

Het eiland is zeer landelijk met weinig bebouwing waar je prachtige wandelingen kan maken. Met veel groen en niet alleen kale rotsen waar je bijna niet op kunt lopen.

Na de stop tijdens de hevige regenbui, rijden we door naar de west kust. Hier vindt je in een vallei uitgebreide bananen plantages en deze zijn niet verstopt onder jutte. Omdat ven vroeger problemen had met vervoer over land heeft men op verschillende plaatsen aanleg steigers gebouwd voor de afvoer van de bananen. Deze zijn echter niet lang of nooit gebruikt.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.