La Gomera2

Het eiland is adembenemend mooi met steeds weer nieuwe uitzichten.

Ook hier is een groot gedeelte van het eiland beschermd gebied, met bergen valleien en bossen. Nu het net geregend heeft lijkt dat wel een regen woud.

Afgelopen zomer was het hier niet zo nat en zijn er zeer grote hoeveel heden bos in brand opgegaan en niet alleen op oude verbrande plekken maar ook nieuwe plekken zijn door het vuur verzwolgen. Het geeft een zeer trieste aanblik.

Als het ineens gaat regenen nadat het zo lang is droog geweest wil er wel eens een rotsje naar beneden komen. Gelukkig waren we niet ter plekke toen hier de stenen naar beneden kwamen.

Op La Gomera liggen de vulkanen dicht bij elkaar waardoor er diepe ravijnen zijn ontstaan, deze zijn weer vruchtbaar en daar vind je ook kleine dorpjes.

Deze plant hebben we tot nog toe meestal zonder groene gezien. Maar als hij maar een klein beetje water heeft komen de blaadjes naar buiten.

We zijn weer terug bij San Sebastian. Het was een prachtige rondrit en het is een eiland om terug te komen. Werkelijk een van de pareltjes van de Canarische Eilanden en een eiland om nog eens terug te komen.

De nieuwe bijboot is aangekomen maar Mart vindt het zonde om hem helemaal uit te pakken wel controleert hij of alles erbij zit. Verder maken we alles in orde voor onze langste overtocht tot nu toe. We denken er 8 dagen over te doen. De laatste verse dingen worden gehaald, we zullen zeker niet omkomen van de honger.

Op 9 november vertrekken we naar de Cabo Verde naar het eiland Sal. We zouden met meerdere schepen gaan maar die stellen het vertrek nog een dagje uit. We worden door verschillende mensen uitgezwaaid, wat een heerlijk gevoel geeft.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige.