Lanzarote

Op Lanzarote werden door de Blue’s 3 havens aangedaan.

Arrecife is de eerste  “haven” die we op Lanzarote, na een heerlijke zeiltocht binnen varen. Het is even zoeken maar een haven vinden we niet. Naast de visserij haven, de grootste van de Canarische eilanden, zien we veel pleziervaart voor anker maar vooral aan boeien liggen en daar willen wij ons anker niet tussengooien. Later horen we dat de steigers net weggehaald zijn.

We varen terug naar het begin van de haven ingang waar we twee zeilboten zien liggen en gooien daar ook ons anker uit.

Aan de ene kant kijken we uit op het Castillo San José daterend uit 1730, die oorspronkelijk werd gebouwd om de natuurlijke haven van Arrecife te bewaken tegen piraten en de armoede te verlichten die was ontstaan na de grote vulkanische uitbarsting van 1730.

Aan de andere kant zien we de kranen voor het laden en lossen van de vracht schepen die hier af en toe binnen varen.

De volgende dag de bijboot opgeblazen en naar de vissers haven gevaren om aan de kant te gaan. De stad valt tegen. Het heeft weinig aan architectuur. Alleen rondom El Charco (de plas) en de boulevard is het aardig.

Dit binnenmeer bereik je via boog bruggen in de oude en nieuwe wegen die de plas scheiden van de zee.
Aan de plas zijn leuke restaurantjes en terrasjes en de grote winkelstraat is vlakbij.

We moeten weer op zoek naar een Vodafone winkel.
Vragen helpt niet, dan zelf maar op pad terwijl Mart terug gaat naar de boot. Ik doorkruis de hele stad en vindt er uiteindelijk een aan het andere eind van de stad. Terug op de boot krijgen we het internet niet geďnstalleerd en is de hele computer van slag. Uiteindelijk zijn we 3 dagen zoet met Vodafone. Dan is de computer weer in orde en werkt het internet en we kennen de hele stad.

Lopend langs de lange boulevard kom je langs het tweede fort. “Castillo San Gabriel” dit fort is ouder, daterend van 1590 en is nu een museum.
Het gebouw op de voorgrond is het toeristen bureau.

Langs de boulevard zijn verschillende baaien. In de middelste kun je aan de zee zijde ook ankeren. Maar de diepgang is beperkt, er is ook niet zo veel plaats en er liggen rotsen in het zand.
Ook al is onze ankerplek wat verder van het centrum, we liggen er prima. Zeker nu het wat hard waait is dat wel prettig.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.