Lanzarote Timanfaya 1

Het eerste gedeelte van het in 1974 benoemde Nationaal park Timanfaya 565 meter hoog, mogen we zelf rijden en zien we een indrukwekkend landschap.

Aangekomen bij het restaurant worden we in bussen geladen en kan de trip beginnen. De bustocht is ongeveer 40 minuten en brengt je naar de mooiste plekjes.

We worden door een zeer indrukwekkend landschap gereden, zoiets hebben we nog nooit eerder gezien.
Het hele gebied van de Timanfaya beslaat een oppervlakte van 51 km▓

Je denkt lava is lava maar dat er zoveel verschil in zit wist ik niet. Het lijkt wel een maanlandschap omdat er bijna geen begroeiing is.
Er leven enkele diersoorten zoals de Haria hagedis, kraaien en meeuwen en er zijn meer dan 300 soorten mos.

Van heel fijn zand tot grove brokken die over elkaar heen geschoven zijn tot bergen.

Vroeger hadden we druip kaarsen en dit lijkt er wel heel erg op. Alleen was dit denk ik veel heter toen het naar beneden kwam.

Weer zo’n prachtig uitzicht. Gelukkig hebben we helder weer als we de trip maken. Het kan hier boven ook bewolkt zijn omdat de oceaan lucht tegen de hogen vulkanen botst.

Op Lanzarote hebben de laatste vulkaan uitbarstingen van de Canarische eilanden plaatsgevonden.

Tussen 1730 en 1736 waren er een reeks van uitbarstingen. De laatste was in 1824. Bij deze laatste werden elf dorpen verzwolgen en was bijna het hele eiland bedolven onder de lava.

Bij deze laatste uitbarsting ontstonden 3 nieuwe kraters. De Tao, de Tinguation en de El Chinero.

De Timanfaya is een samengestelde schild vulkaan, dat is een brede maar ondiepe vulkaan kegel. Deze ontstaat doordat de lava die eruit stroomt heel dun, maar zeer heet is en heel langzaam afkoelt.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.