meer omgeving Lissabon

Tussen de ankerplaats en de Taag ligt een schier eiland wat verwildert en onbewoond is. Bij laag water wordt er heel druk naar schelpen gezocht.

Als een paar dagen later de Friends hier ook voor anker komen ga ik eindelijk aan wal om op het strandje van het dorp te gaan zwemmen. Het water is heerlijk.

Na 4 dagen gaan we anker op en vertrekken we naar Marina Parque das Nasções. Een nieuw gebouwde marina op het terrein van de wereldtentoonstelling. Vanavond komt mijn zus Marga aan.

Het is al weer enige tijd geleden dat ik de web site heb aangevuld maar vanuit de Algarve stap ik toch weer even terug naar Lissabon.

Donderdag 26 augustus halen we Marga van het vliegveld. Heen met een goedkope taxie terug met een dure, één tarief kennen ze hier niet en we hadden nog niet eens de duurste.

DSCF1867

De jachthaven ligt bij het terrein van de wereldtentoonstelling van 1998 waar veel te zien is. Het is groots opgezet maar toch niet helemaal afgemaakt.

Er zijn vele bijzondere gebouwen in deze wijk, de ene nog vreemder dan de andere.

We verkennen het fameuze en bepaald futuristische park das Nações of park der Natiën.
De expo bracht een heel proces van vernieuwingen en modernisering tot stand.
Langs 5 kilometer oever wordt rond het park een commerciële en culturele wijk gebouwd met een gigantisch winkelcentrum Vasco da Gama. Maar het geld is op en de afwerking blijft liggen, hetgeen ook te zien is.

Marga en ik besluiten een 2 daagse toer te nemen met de yellow bus, met die ticket mag je van elk openbaar vervoer gebruik maken en dat doen we dan ook.

De trams rijden vooral in de kleinere straten en moet regelmatig stoppen voor tegenliggers. De elektrische tram rijdt van laag naar hoog en omgekeerd en zat verstopt achter een deur. Een is zelfs aangepast zodat hij horizontaal blijft staan.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.