Gran Canaria 5

De Roque Nublo in het Parque Rural del Nublo is een hele speciale rots, ontstaan door erosie. Het is een bijzonder natuur element, representatief voor het landschap van het eiland en het symbool voor de bevolking.

Het uitstekende gedeelte van de rots hebben we al vele malen gezien vanuit verschillende plekken op het eiland.

In het beschermde natuurgebied woont slechts één procent, ongeveer 5.000 van de inwoners van het eiland.
Gisteren zagen we een kaal landschap maar vandaag veel bomen. Door de grote droogte zijn er deze zomer al vele bosbranden geweest. In het bos zijn hier veel barbecues neergezet maar deze zijn nu verboden om te gebruiken.

Als we aan de andere kant van de berg komen hebben we weer een prachtig uitzicht en nu helemaal tot aan Las Palmas.

Onderweg naar de boot ontmoeten we voor het eerst een schaap herder.

En dan zijn we weer in de haven na nog even op zoek te zijn geweest naar schoenen voor Maaike. En gevonden!
Morgen 12 september vliegt Maaike weer terug. We hebben 18 dagen volop genoten, 3 eilanden bekeken, gezeild, gezwommen en in de zon gelegen. Wat moet een mens nog meer.

En dan zijn we weer in de haven na nog even op zoek te zijn geweest naar schoenen voor Maaike. En gevonden!
Morgen 12 september vliegt Maaike weer terug. We hebben 18 dagen volop genoten, 3 eilanden bekeken, gezeild, gezwommen en in de zon gelegen. Wat moet een mens nog meer.

Nu de toeristische uitstapjes weer even over zijn gaan we weer verder met de werkzaam heden aan de boot. Mart was al volop bezig om alles weer eens door te nemen. De motor is nagekeken en er zijn nieuwe verstuivers ingezet.
De watermaker is nagekeken.
Maar het belangrijkste is dat we iemand gevonden hebben die de SSB radio kan inregelen.
We moesten kijken naar een Amerikaan op blote voeten die Mike hete. Die zelfde avond zitten we bij de Sailors Bar en ik zie direct de man met de blote voeten en hij heet Mike. We hebben “ Barefoot “ Mike gevonden. De volgende dag komt hij kijken en wil het eerst bestuderen. Daarna wordt alles perfect geregeld met tekst en uitleg. We kunnen nu niet alleen zenden en ontvangen maar ook mail versturen en ontvangen.
Hier in Las Palmas lopen allemaal van die mannetjes rond die van alles weten en anders weet de Noor Morton in de watersport winkel het wel. Die is ons ook zeer behulpzaam geweest.

In de haven zijn ook Nelie en Bert van de Biba weer terug uit Nederland. We hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Portugal daarna op Madera en nu hier weer. Zij zijn een van de weinige landgenoten die we tegenkomen. Van de vertrekkers groep van dit jaar hebben we nog niemand gezien.
Het is erg gezellig met elkaar. Ook het uitwisselen van informatie is fijn.

Niet alleen in de bar zien we elkaar maar ook aan boord worden de gesprekken visueel gemaakt. Zoals hier het vis gereedschap, hoe en waarmee we vis vangen.
Ook Bert is blij met de aanwezigheid van Mike, zijn SSB radio werkt nog niet optimaal.

Van Nelie en Bert horen we dat zondag muziek word gemaakt vlak bij de haven op een gezellig binnenplein van een museum.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige