Meer Curacao

Op 6 november vliegen we samen met Marga en Maaike, na 5 hele drukke weken weer terug naar Curaçao. We hebben veel gedaan, familie en vrienden bezocht en ontvangen. Boodschappen gedaan waarvan de generator en een naaimachine de belangrijkste zijn.
De huisarts, tandarts en manueel arts bezocht en de boord apotheek en persoonlijke medicijnen weer aangevuld en nog heel veel meer.
We zijn blij dat we het drukke leven weer kunnen ontvluchten en weer naar het kleine wereldje van de boot kunnen.
Bon Bini = welkom en dat voelen wij ons ook.

We worden opgehaald en naar het appartement gebracht. De auto is gelukkig groot genoeg om alle bagage mee te nemen.

We kennen het appartement alleen van de foto omdat we het niet konden vinden toen we er naar op zoek gingen maar in het echt is het net zo. Alleen staan er wat meer nieuwe huizen voor waardoor het mooie uitzicht verdwenen is.

We hebben voldoende ruimte en we zullen ons hier prima vermaken.

Als we ’s avonds moe terugkomen van de boot lijkt het me heerlijk om met een biertje in het zwembad te liggen. Wat een luxe!

De volgende dag gaan we gelijk kijken bij de jachthaven of boot al weer beneden in het werkgedeelte staat. De open naad in de scheg valt ons mee. Onder water met duikbril ziet alles er veel groter uit. Om vissen te zien is dat prachtig maar met schade is dat wat minder. Maar we zijn wel blij dat het nu gemaakt kan worden.

 

Mart gaat gelijk aan de gang en is blij dat hij zo’n makkelijk slijpapparaat van Charles heeft gekregen. Goed gereedschap is het halve werk.

Terwijl wij aan het werk zijn gaan Marga en Maaike Willemstad verkennen en naar het strand.

Een paar dagen later komt ook Maaike haar vriend Thijs en is het feest kompleet.

Vandaag neem ik een dagje vrij (het lakken van de binnenboel heeft niet zo’n haast) en ga ik mee om het eiland te bekijken. Vandaag gaan we naar de ruige noordwest kant van het eiland, de Sheta Boka.
Daar geen mooie stranden, maar een ruige kust met opspattende golven die kapot slaan op de rotsen.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.