Meer Graciosa2

Een gedeelte van de kade is bedekt met oude netten en daarop liggen allemaal kleine visjes te drogen, erboven is weer een visnet gehangen zodat de meeuwen ze niet stelen. Waarvoor ze zijn weten wij niet!

Ook vind je hier niet alleen maar witte huizen en wordt er ook wat aan beplanting gedaan. Het linker huis is helemaal uit vulkaansteen opgebouwd en alleen aan de binnenkant bepleisterd.

Alles wat er bloeit en groeit is aangelegd, alleen de distels groeien hier vanzelf maar die zien er dood uit.

2012-08-09

We lopen het dorp uit en volgen het “voetpad”. Gewoon het zandpad maar nu hebben ze een twee kanten stenen gelegd. We volgen de kust tot we het tweede dorpje van het eiland - Pedro Brada - zien liggen. Hier wonen veel mensen als in de zomer hun huis verhuurt is aan toeristen.

Van hier gaan we de woestijn in om in een grote boog terug te lopen.

Ook kale vulkaan bergen kunnen prachtig zijn door hun tekeningen, ontstaan door de lava stromen van heel lang geleden. Deze berg is wel erg foto geniek.

Het is warm in de woestijn, gelukkig gaat Mart zelden zonder hoed op stap en het meegenomen water is ook niet overbodig.

In de afgelopen week hebben we veel wind gehad en daarmee ook de nodige zand stormen. De onbewoonde boten zien er dan ook bruin uit. De bewoonde schepen worden regelmatig afgespoeld, dus dat doen wij dan ook maar, maar er is geen beginnen aan.
“Avond rood geeft water in de sloot”. Maar hier zijn geen sloten en dus ook geen regen. Morgen neemt wel de wind af en is het tijd om weer eens verder te trekken.

Een laatste blik op Graciosa. Het was een fantastische ervaring en met geen enkel ander eiland te vergelijken. De mensen zijn er ontzettend aardig, het eten en de wijn was lekker en alles heel relaxt en ontspannen.

Op maandag 30 juli vertrekken we naar Lanzarote. Het eerste stukje op de motor en dan kunnen er twee fokken op en varen naar Arrecife.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige