Meer Grenada

We snorkelen regelmatig in het heerlijke blauwe water en Martin vindt een prachtige Conch schelp met de slak, die ze hier Lambi noemen er nog in. Ik vraag in de strand tent of iemand hem eruit kan halen. De kok die vandaag aanwezig is wil de slak er wel voor me uithalen. Maar als ik een paar dagen later naar de schelp vraag is deze weer in zee gegooid. Op de zee bodem vind ik alleen nog maar leeg gemaakte schelpen.

Het eiland zelf is wat ondoorgrondelijk, maar het water blijft boeien. Al is het niet spectaculair wat je hier ziet. We wachten nog op betere tijden, maar het begin is er.
Op het strand ontmoeten we Bert, een lokale zeiler, klusjes man en taxichauffeur. Met hem maken we een rondrit over het eiland.

DSCF4897

Via Saint George rijden we maar nu een hogere weg waarbij we dit uitzicht over de stad nog niet gezien hebben en wel een fotootje waard is.
We gaan naar het midden van het eiland naar een waterval.

Vanwege het droge seizoen zijn de watervallen op dit moment niet groot en dus ook niet zo indrukwekkend. Maar de tuin eromheen is voor mij wel de moeite waard. Weer veel verschillende vrucht bomen en bloemen. Voor het eerst zie ik een vrucht met cashewnoot, als de noot is afgevallen groeit de vrucht verder en ruikt heerlijk maar smaakt niet zo lekker.

De bloemen zijn net even weer anders dan in Suriname

We rijden verder naar het midden van het eiland naar het Nationaal Park Grand Etang met het regenwoud en een grote diepe vulkaan krater gevuld met water.

Het is een prachtig gebied om te wandelen. Dit is een van de paden, na 50 minuten moet je een prachtig uitzicht hebben en zie je de zee aan de oostzijde van het eiland.

Maar wij bewonderen alleen het uitzicht en lunchen er.

Tijdens het eten verschijnt er een aap op het hek aan de overkant van de weg. Hij weet waar de verkopers van lekkers zitten.

Het valt me op dat het eiland redelijk schoon is, terwijl je niet overal zulke mooie vuilnis bakken heb staan.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.