More Cal. Can 1
DSCF0290

Old Pulteney.
De whisky stokerij heeft een eigen Piper band. Morgen gaan we eerst een bezoek brengen aan deze stokerij en na het proeven van de whisky is er weer een concert nu met schotse dans erbij, het is mooi weer en erg druk, nu wel.

DSCF0297

Vaarwel Wick.
Van Wick hebben we meer gezien dan ons lief is en ondanks dat ze er een prachtige nieuwe haven hebben en de havenmeester je boot wat kleiner berekent zijn we toch blij om door te gaan, al is het dan een andere dan de geplande richting. Het weer is zonnig de wind half met een kracht van 3 tot 5 en het belooft een mooie zeiltocht te worden.

DSCF0304

Inverness.
Eindelijk wat warmer weer. De fietsen worden uitgepakt om de stad in te gaan, eerst naar de boot shop voor een nieuwe buitenboord motor en anker ketting. De koers van de pond is voor ons zeer gunstig en alles wordt aan boord afgeleverd.

s Avonds fietsen we de stad rond en langs de River Ness, van de stad zo midden in de prachtige natuur.

DSCF0302

Clachnaharry.
Om 10 u. mogen we naar de sluis komen, we hebben geluk want de sluiswachter kan maar max 3 schepen tegelijk aan. Alles gaat heel relaxt. Geen haast, de zon schijnt en ik verbrand. Om 13 u liggen we in Muirtown marina, gaan samen de stad in voor neuscreme, die we niet krijgen zonder recept en kopen nog wat cds.

DSCF0309

Dochrarroch.
We beginnen aan de eerste 4 sluizen en aan het eind van het kanaal nog 2 en dan varen we Loch Ness op. Te weinig wind dus zeilen we met de motor aan naar Drumnadrocht harbour. Samen met de Skin Deep van Jaap en Thea steken we de Cobb aan.

DSCF0310

Urquhart Castle.
Het kasteel bekijken we weer vanaf het water. Weinig wind en dus op de motor naar Fort Augustus.

DSCF0315

Fort Augustus.
We nemen gelijk de 5 sluizen om boven aan het ponton te overnachten.

Verder kijken (more) klik HIER