Nog Meer Bonaire 5

Ik zwem bijna iedere dag en dan vanaf de boot naar Karels bar aan het eind van de foto.

Ellen en Martin organiseren weer een happy hour. Nu niet bij Karels maar bij een lokale bar tegenover onze boot.

Het wordt een gezellige borrel met meegebrachte hapjes.
Op de voorgrond zit Shelley een solo zeilster uit Nederland.

Don de bedrijfsleider bij Karels gaat voor zichzelf beginnen en heeft de Acapella en ons uitgenodigd voor de opening.

Ellen & Martin en Bert & Dorothy vertrekken naar het noord oosten van de Carieb.

Wij blijven met drie Nederlandse solo zeilers achter. Gabi op de Foxy Lady en Paul op de Harmatan en in het midden vooraan Shelley met de Nord wind. Het is even rustig op de moring plaats maar al snel ligt het weer vol.
Linda en Dirk met de Jade komen van Curacao en maken zich klaar voor de thuis reis.

We liggen nu op de plek van de Eiland Girl vlak bij de stijger van Bonaire Nautiq en we hebben een sleutel van het hek gevraagd zodat ik makkelijker aan de kant kan komen en het is ook korter lopen naar het ziekenhuis.

Ook de Bodyguard komt de Nederlandse ploeg versterken. Dennis en Anneke kennen we alleen van hun stem. Dennis verzorgt twee maal per week het korte golf netje, “Dutchies at sea” waarin Nederlandse zeilers met elkaar kletsen en wetenswaardigheden uitwisselen.

In de jachthaven zit een restaurant dat vorig jaar begonnen is om voor duikmasters en zeilers op woensdag avond hamburgers te serveren. Dit is zo, n succes geworden dat je nu op tijd moet reserveren om een plekje te bemachtigen.

Twee weken geleden lukte het ons nog om zonder reservering een plek te krijgen. Maar vorige week met Anneke en Dennis vingen we bot.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.