Bonaire Curacao

Marga haar vakantie is weer voorbij en vertrekt weer naar Nederland.
Wij gaan nog eens langs bij dr. Hermelijn om te bespreken wat ik het beste kan doen. Mijn huisarts heeft mij geadviseerd geen lange trips meer te maken i.v.m. het gevaar van een darmafknelling. Als dit gebeurt dan moet ik binnen 8 uur in een ziekenhuis zijn. Dr. Hermelijn raad mij ten sterkste af om me hier of op Curaçao te laten opereren maar in een Nederlands Academisch ziekenhuis.  Goede raad is duur
De A.N.W.B. wil me wel naar Martinique vervoeren maar niet naar Nederland.
Dan maar zelf een ticket kopen en dit doen we dan ook. Mijn huisarts in Ned. Maakt een afspraak in het ziekenhuis in Leiden en daags voor deze afspraak vlieg ik naar huis. Martin blijft op de boot.

Met gemengde gevoelens vlieg ik op 12 juli terug naar Nederland.  Ik wil van die pijn in mijn buik af en ben onzeker van wat er kan gebeuren als ik me niet laat opereren, maar ik wil ook niet weg van dit prachtige en gezellige eiland !!
Na onderzoek in Leiden blijken de breuken geen twee maar zes centimeter te zijn en in augustus wordt ik geopereerd.
Martin komt vlak voor de operatie naar huis

Op 30 oktober mag ik eindelijk weer terug naar Curaçao. Marga brengt me om 9.00 u. naar Schiphol en gaat door naar haar werk. Ik ben lekker op tijd en meld mij bij de Balie. Daar wordt me gezegd dat ik niet in kan checken omdat ik een enkele reis heb, ik moet naar de speciale Arke Balie om een ticket te kopen.
Ik sta met mijn oren te klapperen.
Zonder retour kom ik het vliegtuig niet in en kan praten als Brugmann en bel Martin wakker om 4.00 u. in de morgen en vraag hem de bootpapieren te mailen. Maar aan de balie willen ze geen mail adres geven zodat ik ook niet kan bewijzen dat onze boot in Curaçao ligt. Martin is zelf met het retour gedeelte gevlogen en heeft ook geen bewijs dat hij terug kan.
Op een gegeven moment willen ze me niet meer te woord staan en draaien hun hoofd weg.
Ik moest ter plekke een retour ticket kopen anders kom ik het vliegtuig niet in ik doe dat dan maar en kom nog net op tijd bij het vliegtuig aan. Het geld van het ticket moet ik nog terug krijgen.
Na mijn weigering heb ik van zeker nog 4 gezinnen gehoord dat zij wel met een enkele reis naar Curaçao zijn gevlogen. 
Is dit willekeur of niet !!!!
Het cabine personeel is heel vriendelijk en vangt mij prima op en geeft mij gelijk een klachten formulier en later een flesje wijn bij het eten.

Dood moe kom ik aan op Curaçao. Het vliegtuig is vroeg en ik moet nog even wachten voordat Gerard van de Silver samen met Martin er zijn.
Het is weer heerlijk de warme wind langs mijn lijf te voelen. Na zo’n lang verblijf in Nederland.

Daarna rijden we direct door naar het Spaanse Water om deel te nemen aan het happy hour en de daghap bij de pier en ontmoet daar weer vele oude bekende.
Heerlijk om terug te zijn!!!

De dag naar aankomst doe ik even helemaal niets, Maar daarna ga ik beginnen aan de grote schoonmaak. Wat is de boot vuil geworden in Bonaire met die harde wind. Ik begin met ons “schuurtje” dit is de ruimte achter het toilet boven de diesel tank, zodat alle spullen die daar waren opgeslagen weer terug geplaatst kunnen worden en dat is veel!Daarna werk ik een groot gedeelte van de boot door.

Zaterdag is er de maandelijkse BBQ georganiseerd door de haven.
Afgelopen jaar hebben ze een afdak gebouwd waar je uit de zon en in de wind kan zitten en waar internet is. Daar wordt de BBQ gehouden. Vlees en drank.

Elk land vormt een eigen clubje.

Martin kent al vele mensen en maakt hier en daar een praatje. Po de tafel staan de biertjes die hij gekocht heeft, je moet elke keer geld in een emmertje stoppen maar dat vindt hij lastig en verzamelt zijn biertjes om ze tegelijk af te rekenen.

In het midden een van de koks, de eigenaar van Budget Marin de watersport zaak op het haven terrein. Het was een gezellige avond.

Pierre een van de eigenaren van Curaçao Marine en een Italiaans stel. Waar Martin veel contact mee had.
Hij was hier niet eenzaam!

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.