Nog Meer Curacao

Het museum is opgericht door een Nederlander met als doelstelling de herinnering aan de slavernij levend te houden bij de bevolking en de jeugd met de feiten van de slavenhandel. Verder merk je daar op het eiland niets van. In Nederland, op dit moment des te meer, daar mag zelfs zwarte piet niet meer Sinter Klaas begeleiden als deze een maal per jaar naar Nederland komt.
Het moet niet gekker worden.

Dan mag je ook geen dikke Curaçaose dame tentoon stellen, en daar zijn ze hier dol op

Wat een prachtige boom. Laat ons maar gewoon genieten. De zwarte pieten zijn hier gewoon zwart.

Na al deze cultuur is het tijd voor een drankje. Voor Marga de lekkerste Batidos van Curaçao en voor Maaike en Tijs een biertje.

Wij worden weer bij Curaçao Marine opgehaald.

Nemen een duik in het zwembad.

En daarna genieten we van een heerlijke BBQ.

Ik ga weer een middagje mee naar het zeeaquarium. Ten noord westen van het Spaanse Water is het zeer toeristische Mambo beach aangelegd met hotels en stranden waarvoor je moet betalen. Ernaast achter een hoge muur is het lokale strand, zonder ligstoelen maar met hetzelfde blauwe zeewater en gezellige restaurantjes.

Het zeeaquarium ligt aan het begin van Mambo beach. Het is niet heel spectaculair maar toch leuk om te zien.

We komen binnen bij een natuurlijk bassin waar schildpadden, haaien en andere vissen, gescheiden door gaas, zwemen en die je door een glasbodem kunt bekijken. De pelikanen pikken een graantje mee.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.