Noord West Spanje 3

Om 16.00 uur varen we de haven van Muros binnen. We moeten even wachten want de haven meester is even bezig. Toe we hier op de heenweg waren was er helemaal geen havenmeester en waren ook niet alle steigers klaar. Nu dus wel.

Zondag middag gaan we als het eindelijk weer droog is de kant op. Het blijkt een kerkelijke feestdag te zijn. Deze trappen, (de foto is later gemaakt) ligt vol met bloem werken. Op elk plateau is een andere afbeelding gemaakt en om 17.00 uur loopt de kerk weer vol. Later op de avond is er een processie die we missen omdat we in een restaurant zitten.

Een Nederlands schip verlaat de haven. Ze hebben niet zoals wij tijd om het rustig aan te doen maar moeten door naar Nederland voor onderhoud.

De regen blijft ons bezig houden. Tegen de avond is het droog. Maar verder het land in rollen de wolken over de bergen heen.

Het houd je in de boot en s’ middags knapt het weer even op.

De stad Muros is een oude havenstad waarvan de traditionele economie, zoals die van de meeste havensteden, gebaseerd is op vissen. Deze visschepen zijn vooral voor de kweek vijvers.

Nadat de stad Muros op wonderbaarlijke wijze een stedenbouwkundige bloei van de jaren zestig en zeventig heeft overleefd, is ze tot op de dag van vandaag een van de meest historische centra van de Galicische kust aan het bewaken. 

Er zijn veel trappen, kleine straatjes en mooie pleintjes. Helaas door de komst van de supermarkten is deze markthal bijna leeg. Even later ontdekken we marktkraampjes op de parkeerplaats op de doorgaande weg en daar kopen we weer heerlijk vers fruit.

De volgende dag komt de regen weer met bakken uit de lucht. Tegen de avond knapt het weer wat op, zelfs de bergen worden weer zichtbaar.

Woensdag 6 juni vertrekken we weer.

De lucht breekt en er is weer een beetje blauw te zien. Het is gelijk ook een stuk aangenamer. Het was weer gezellig om hier terug te zijn en we hebben onze favoriete gegeten zoals, boquerones (ansjovis), gamba’s en inktvis.

In de verte zie je de visvijvers liggen.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.