Noord West Spanje 6

Ook het strand is verlaten. Nu schijnt nog de zon.

Als we maandag 11 juni om 7.45 uur vertrekken is het weer grijs en regen het. Er staat weinig wind maar het is wel uit de goede richting, zeilen weinig het meeste gaat op de motor.
Veel regen en mist op zee en dan ben je blij dat je AIS aan boord hebt. Behalve die grijze marine scheepen zonder AIS zie je niet en ook op zicht zie je ze slecht en doemen ze ineens voor je op. Verder alles goed en wachten weer op een zonnetje.

Om 17.00 uur lopen we de haven in de binnenstad van A Coruņa binnen en mogen we een plek uitkiezen. Helaas nemen we de tweede steiger en gaan we niet verder de haven in.

Zoals je ziet liggen we te dicht bij de invaart en de vissers schepen die achter in de jachthaven liggen en s ’nachts langs varen. We liggen dan te rukken en te trekken aan de landvasten.

We kennen de stad van 2011 maar er is veel veranderd. Een gedeelte naast de haven was toen een bouwput en het verkeer reed toen nog langs deze huizen. Het was vreselijk druk. Nu rijd vet verkeer onder de grond en naast de haven is een grote parkeer garage onder de grond.

Het centrum ziet er aardig uit met vele kleine straatjes. Maar als ik met de bus naar een grote supermecado is het een rotzooitje veel oud en vervallen en nieuw ertussendoor.

Als ik terug rij met de bus rijd hij om via het strand. Een dame in de bus wijst me dat ik om moet draaien om iets te zien dat interessant is. Het is de  Torre de Hercules vuurtoren. Het is de oudste, meer dan 1900 jaar oud,  Romeinse vuurtoren ter wereld en nog steeds in gebruik.

 

Na drie nachten trekken en rukken aan de landvasten zijn we het zat.
Om 9.00 uur vertrekken we uit A Coruņa, weg uit deze zeer bewegelijke haven, het ligt niet lekker en het kost ook nog eens je landvasten.

De lucht breekt steeds verder open en het belooft een mooie dag te worden.

Blauwe lucht en een blauwe gladde zee en met een rustig windje genieten we van deze zeiltocht.

49 - 04184

Op 14 juni gaat om 14.30 uur het anker het zand in, in de Ria De Cedeira. We liggen heerlijk rustig er staat weinig wind en dit is dan eindelijk weer genieten.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.