Lissabon en Omg.2

Er wordt hier veel gedaan aan groeps activiteiten. Toen we vanmorgen op de bus stonden te wachten kwamen er ook verschillende groepen langs o.a. met muziekinstrumenten en in kledendracht.

Na de tweede groep hebben we het wel gehoord.

Op het strand heeft iemand een hoekje afgeschermd voor het bouwen van een zandkasteel.

Martin heeft wel genoeg gezien van Lissabon maar ik wil wel gebruik maken van de tweede dag en ga alleen. Weer zit ik met de 2 andere Nederlanders in de bus en nu rijden we met z’n drieën naar Lissabon.
Ik stap uit in Belém bij het klooster en neem hiervandaan de stads toer die een groter gedeelte van de stad beslaat.
Vroeger toen we naar vrienden in Spanje gingen, ging ik met Wilma altijd naar
El
Corte Ingles. Ik wil die herinnering wel weer eens ophalen en kijken of ze nog steeds zo’n mooie stoffen afdeling hebben. Helaas niet meer.

Uit gewinkeld, zonder iets te kopen stap ik weer in de bus en rij eerst boven langs het park. Je heb hier een prachtig uitzicht tot aan de Taag en dan rij je naar beneden en daar zie je het Park in de andere richting.

Ik wil nog een keer de oude stad zien en stap op de bus die daarheen gaat en toevallig gaan de andere Nederlanders daar ook heen. Deze toer laat het mooiste van Lissabon zien.

Terug in het nieuwe centrum zie ik deze ijs salon. Ik vraag me af of die kunstwerkjes alleen voor de foto zijn, maar nee ze maken er echt iets prachtigs van. Je moet alleen geen haast hebben.

Verder wandelend kom ik langs het gemeentehuis en daar zie ik eens moderne kunst.

Mijn einddoel is Time Out Market Lisboa, de gerenoveerde markt hallen waar nu allemaal leuke stalletjes zijn. Daarna stap ik weer op de bus, eerst naar Belém en daarna naar Cascais.

Ik wil naar de Lidl boodschappen doen, er zijn er twee en allebei een eind weg.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.