Op de kant

Ondertussen hebben we bij de Breehorn werf ook niet stil gezeten.
Na het Breehorn feest begonnen we met het leegruimen van de boot. Gelukkig heeft de werf een grote zolderruimte waar veel spullen naar toe kunnen. Maar veel ging er ook mee naar Den Helder. Al het losse hout gaan mee om te lakken en de kleding en het linnengoed worden eens goed gewassen.
Wat een spullen kunnen er in zo’n boot. We zijn er een tijdje zoet mee. Als we klaar zijn ligt de waterlijn een stuk hoger.

23-9-2016 gaat ze uit het water en kunnen we de schade bekijken. Aan de voorkant raak je een rots en toch heb je aan de achterkant de meeste schade.

Een deel van het polyester zit los maar de rest zit vast.

De beschadiging op de voorkant valt wel mee, dwars de plek waar we de rots geraakt hebben. De boot kan nu drogen.
Thuis hebben we genoeg werk te doen en ongemerkt passen we ons weer aan, aan het Nederlandse leven.

Ondertussen zitten ze bij de Breehorn ook niet stil. De boot staat intussen in de loods bij de Breehorn werf.  Binnen in de boot zijn de scheuren open geslepen en gedroogd.

De gescheurde vloer delen worden uitgehaald en opnieuw gelijmd.

En daarna ziet het er niet alleen uit als nieuw, Maar het is ook weer zo sterk als voorheen.

Niet alleen de kajuit is leeg geruimd maar echt heel de boot is leeg en in de kasten ligt nu het gereedschap zodat iedereen makkelijk kan werken.

In de Cariben was de kachel na 25 jaar trouwe dienst kapot gegaan.  Deze werd als eerste in het kale casco gebouwd zodat we tijdens de vele winters van  inbouwen warmte zouden hebben.

En nu moet er een nieuwe ingebouwd worden.

 

De kachel eruit en erin is redelijk snel gedaan, maar de bedrading aanleggen vraagt dagen werk. De elektrische bedrading is voor een schip met vele meters meer lengte. Zoveel losse draad willen we niet in de boot hebben en dus worden ze allemaal ingekort.

Als het werk geklaard is ziet het er allemaal weer keurig netjes uit. Ook de lucht slangen bij de dieseltank worden opnieuw aangelegd.

 

Op het moment dat we weer komen kijken is Mark bezig met het repareren van de voorkant.

De boot is vergenoeg uitgedroogd en de scheuren kunnen dicht gemaakt worden.
Voorlopig kunnen we niets doen in de boot omdat ze na de reparatie de romp gaan schuren plamuren en schilderen. De Blue’s krijgt een nieuwe kleur!
Lars vindt dat we niet moeten wachten met het schilderen van de romp tot we de boot gaan verkopen maar er nu zelf ook nog van kunnen genieten.
Hij heeft helemaal gelijk!

Voor het eerst in 4 jaar zijn we weer in Nederland met de feestdagen en we genieten weer van de lichtjes en het groen om ons heen.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.