Op de kant 2017

Als we weer in Woudsend zijn, zijn ze druk bezig met het schuren en plamuren van de romp. Nog even en ze ziet er gladder uit dan ze in jaren is geweest.

Martin is blij dat hij het niet zelf hoeft te doen. Hij heeft nog steeds last van zijn benen na de val in de Bahamas.

Weer wat later hebben we ineens een witte kleur, het is mooi maar past niet bij de naam Blue’s.

Dit begint wat te worden! Nu kunnen we zien dat we niet verkeerd hebben gekozen. Wat een mooie heldere kleur na dat vergrijsde vale blauw.

En dan krijgen we deze foto’s met de mail. Bij een prachtige blauwe lucht en een stralende zon staat de Blue’s te stralen. Wat is ze mooi!

Nu de boot geschilderd is en in de werk loods staat kunnen wij zelf aan het werk.
In het najaar was de boot helemaal leeg maar nu we weer bezig zijn komt er weer veel rommel in. De kachel is ingebouwd, lens pompen weer aangesloten enz.
Ik zal weten dat ik gekozen heb voor wit gepigmenteerd  essen hout. De lak op olie basis is in de loop der jaren erg verkleurd. De ingang heb ik al eens schoon gemaakt en met witte beits behandeld, maar dat was het niet en white wash gaf niet genoeg bescherming.
Nu heb in de wanden in de achterhut en de kajuit helemaal kaal gehaald zonder het wit essen te beschadigen en daarna opnieuw gelakt met lak op water basis.
Normaal zijn we daar niet blij mee maar nu ziet het er prachtig uit.
Ook het teakhout wordt gelakt.
Thuis ben ik druk met het bekleden van de nieuwe matrassen voor de achterhut.

De schroefas heeft speling en Martin wil hem vervangen maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De motor moet naar voren geplaats worden zodat de schroefas binnen losgehaald kan worden en daarna proberen we hem buiten los te krijgen.  Dat kost heel veel moeite.  Ook de nieuwe schroefas moet aangepast worden

De mast moet na 8 jaar ook weer onderhanden genomen worden. Voor we met de tocht over de Atlantische oceaan begonnen hebben we ze ook onderhanden genomen. Maar dat moet weer gebeuren.
Het is een hele klus om de mast en de giek te schuren.

De masten berging  buiten is leeg en daar kunnen we ze ophangen, zodat we rondom kunnen schuren en later lakken. Dat houd ons weer een tijdje van de straat.

In zuid Engeland zijn de onder wand stagen vervangen en nu willen we ook de rest van de stagen vervangen. Weer een klus voor Lars en Martin helpt hem.

Zelf haalt hij de Profurl eraf en uit elkaar zodat daar ook een nieuwe stag in kan.

De mast ligt klaar om op de boot te worden geplaats. Hij is weer prachtig wit de stagen blinken weer en alle vallen zijn weer gewassen..

hLars heeft helemaal gelijk gehad. De boot ziet er weer prachtig uit. Nog even de Mast erop en we kunnen vertrekken.

Op 15 – maart - 2017 kregen we van Petra van de “Twentse Meid” een heel triest bericht. Bethany Smith is bij een ongeluk aan boord van dit Charter Schip verongelukt.

Bethany hebben we ontmoet in Bonaire waar ze aan boord was van de “Twentse Meid” voor een aantal maanden. Wat hebben we veel plezier met haar gehad, overal was ze voor te vinden en niets was haar teveel.
Wat een klap moet dit zijn voor haar ouders en haar broer.

Ga door naar de volgende pagina,
of ga terug naar de
vorige.