terug in Portimao

We wisten al dat de Friends stuurwiel problemen had en bij Culatra kwam dat weer te spraken. Mart bood zijn hulp aan en daarom gingen we mee terug naar Portimão. Vooral de uitvaart bij Culatra gaf even spannende minuten of het stuurwiel geen problemen zou geven.

De hele stuurstand moest uit elkaar en met hulp van de ex Ned. mijnenveger.“Van Straelen” die een werkplaats aan boord heeft en een plaatselijke draaierij die de benodigde spullen kon leveren kwam het geheel in orde. Zelfs de kleinste speling kon met stel ringen verholpen worden zodat het stuurwiel weer als nieuw liep.

Niet alleen de mannen hadden werk ook de dames konden aan de slag er moest nog een spinaker slurf gemaakt worden. Het eerste gedeelte was er. Een reclame zuil van Heineken moest hiervoor dienst doen. Maar deze was tekort en moest dus verlengt worden, de lappen kast werd opengetrokken en daar kwam zelfs rood wit en blauw uit.

Dagen waren we aan het werk dan weer aan boord van de Blue ’s en dan weer bij de Friends zelfs de Bo leverde nog stof aan om op lengte te komen.

Als Anita aan het werk werd gezet mocht ik even de kinderen vermaken met een verhaal.

Na dagen van naaien passen en meten kan de slurf de lucht in. Hij is prachtig geworden en de enige in zijn soort. Mart en Peter hebben in de tussentijd ook nog de Bo geholpen die op de kant staat om zijn onderwaterschip schoon te maken.

Tegen 3 uur was het wel tijd om naar het strand te gaan, even lekker zwemmen en te spelen.

De kinderen en ik konden geen genoeg krijgen van het heerlijke water.

Na het strand gingen we de trap op naar de douches en spoelde we ook gelijk de was weer uit. Dat scheelt met het water verbruik aan boord.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige