Portugal 2018 1

Maandag 5 februari om 03.00 uur worden we door Fester en Sonja naar Schiphol gebracht. We hoeven alleen de koffers af te geven en dan op naar de koffie en wachten tot we het vliegtuig in mogen.
Als we in Faro aankomen is het daar een uur eerder. We halen de gereserveerde auto op en rijden naar Portimão.
Woensdag gaan we naar Barão de São Miguel naar Ed en Sofia. We kennen hen uit Suriname en na jaren hebben we hen van het najaar weer ontmoet op de boerderij bij Erik en Ernie.

De rit tot Barão de São Miguel ging prima, maar we moesten aan de andere kant van het  dorp zijn. Buitenom lukte niet, dan maar er doorheen maar de straatjes waren zo nauw dat we vast liepen en een deukje opliepen. Gelukkig al risk verzekerd. Via de tablet vonden we het riviertje en ook het zand pad.

Het regende even niet en zo konden we het landje dat ze hier gekocht hebben bewonderen. Ze zijn al druk bezig om hun territorium af te bakenen en een trap te maken naar het riviertje.
Toen we telefonisch afspraken stelde Ed voor om te BBQen. In Portimão heb ik ’s morgens boodschappen gedaan en nu mocht Ed in de regen onder een paraplu buiten zitten en vluchten wij de camper in.

Ondanks de regen werd het een hele gezellige middag en hebben we weer een nieuw deel van de Algarve gezien.

Ik wil weer eens naar de Caldas de Monchique, de hoogste heuvel in de Algarve ten noorden van Portimão. In het najaar is het daar niet van gekomen omdat het in de mist lag.  Nu is er ook slecht zicht maar dat nemen we op de koop toe.

Ik kijk uit naar deze bron want dan weer ik dat we vlak in de buurt zijn. Maar ik moet het doen met een foto van meer dan twintig jaar geleden. De bron krijg ik niet te zien.

Het is een prachtige omgeving met kleinschalige landbouw grondjes en veel natuurschoon, alles een lust voor het oog ondanks de mot regen.
Omdat het gebergte Monchique één grote waterbel is waaruit allerlei heilzame bronnen en beekjes voortkomen, ontwikkelde Caldas de Monchique zich in de tijd van de Romeinen als een kuuroord.

Als je zo lang ergens niet meer geweest moet je je niet verbazen dat het veranderd is. Hier is het wel heel erg veranderd. Grote hotels zijn er gebouwd en parken aangelegd.
Caldas de Monchique zijn oude warme zwavelbronnen en nu is het, het belangrijkste Portugese health resorts, gelegen op 250 meter boven de zeespiegel in een prachtige vallei.

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige.