Portugal 2018 2

Het moet een onverwachte oasis van rust en een paradijselijk toevluchtsoord zijn. Maar ik denk dat het met de rust snel gedaan is als hier ’s zomers honderden toeristen rondlopen.

En al die mensen moeten gehuisvest worden dus bouwen we er nog wat verblijven bij!

Gelukkig zijn er niet alleen maar hotels. We zien een leuk restaurant en als we binnen zijn ziet het er nog mooier uit. Alle muren zijn beschilderd, zoals hier in zwart wit maar ook met kleuren en we zijn ook niet de enige die trek hebben.

Tijdens het eten komt de eigenaar alle dames een bloem aanbieden. Het is wereld vrouwen dag!

 

We rijden verder de heuvels in en verbazen ons wat er allemaal in bloei staat. Ondanks de kou en de regen van de laatste tijd bloeit vooral de mimosa zeer weelderig

Steeds weerkom je in de heuvels van Monchique Mimosa bomen en struiken tegen. Soms nog in knop maar ook vol in bloei zoals hier en dat ruikt toch lekker beter dan een parfum.

Ondanks dat het bewolkt is heb je toch nog een redelijk uitzicht, op de foto natuurlijk minder!

Ook zie je hier de kurk bomen met nummer zodat men weet van wie ze zijn.
Er is wereldwijd ongeveer 2.200.000 hectare kurk bos waarvan 33% in Portugal.
Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik in Portugal en de landen rond de middellandse zee.

Vanaf het moment dat de kurkeik ongeveer 25 jaar oud is wordt de schors iedere 9 jaar geschild. De bomen worden ongeveer 200 jaar oud.

De eerste twee oogsten produceren een mindere kwaliteit. Vervolgens wordt de schors geschild en ook verwerkt tot producten van kurk. Na het schillen duurt het negen jaar voordat de schors zo dik is, dat er weer kurk kan worden geoogst.

Op de heen weg hadden we voordat we de heuvels in gingen al grote aantallen ooievaren gezien.

Op de terugweg stoppen we om wat foto’s te maken. Maar met een telefoon krijg je niet de mooiste beelden. Maar ik doe het er maar mee.
Ik blijf de Monchique een prachtig gebied vinden. Heel afwisselend met een grote variŽteit aan groen en prachtige kleuren zelfs als het regent
Als ik een stukje land zou zoeken zou ik het zeker hier doen..

Ga door naar de volgende pagina
of ga terug naar de
vorige.